www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Kosti Katajamäki havaroval, Companc skončil dvanáctý

22. května 2006 • 10:00

Finský pilot Kosti Katajamäki nedokončil náročnou Rally Sardinia poté, co ve druhé etapě převrátil svůj Ford Focus WRC dvakrát přes střechu. Přeslechl totiž hlášení spolujezdce a havárie se již nedala odvrátit. Přitom po první etapě figuroval Fin na třinácté pozici.

„V sobotu ráno jsem najel na kámen, ale všechno bylo v pohodě, pouze motor se zastavil. Trvalo mi asi deset vteřin, než jsem jej nastartoval,“ řekl Fin. „Hodně to klouzalo a v jedné zatáčce jsem najel příliš zeširoka a narazil do kamene. Myslel jsem, že trať bude při druhém průjezdu čistší. Byla to ale moje vina, protože jsem přeslechl hlášení spolujezdce a tím pro mě rally skončila.“

Další pilot týmu Stobart Ford VK Luis Perez Companc dokončil italskou soutěž na dvanáctém místě. „Byla to velmi náročná soutěž. Ani jsem netušil, že to bude tak tvrdé. Při tréninku se vše jevilo jako pěkné tratě s několika rychlými pasážemi. Při rally ale vše vypadalo úplně jinak.“

„První den byl drsný. Ve druhé etapě už se mi pak dařilo zajíždět lepší časy, takže spokojenost. V neděli už jsem nechtěl udělat chybu a poškodit vůz. Snažil jsem se dojet v pořádku do cíle. Byla to pro mne dobrá rally,“ popsal své dojmy ze soutěže Argentinec.

Za tým Stobart se ve Fiestě skupiny N3 představil na Sardinii také Barry Clark. „Když jsme neměli potíže, tak jsme zajížděli nejrychlejší časy. Bylo to hodně drsné. V neděli mě postihly hned dva defekty za sebou a navíc se ohnuly obě ramena. Dojel jsem až do cíle, takže celý víkend hodnotím pozitivně,“ dodal na závěr Clark.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist