www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Kristian Sohlberg znovu až ve Finsku

23. května 2006 • 00:20

Finský pilot Kristian Sohlberg se postavil na start Rally Sardinia se zbrusu novým vozem Subaru Impreza WRC S11. Ten pro něj přichystal tým Red Devil Atolye Kazaz, kterému se však o umístění v první desítce ani nesnilo. Sohlberg nakonec proťal cílovou pásku jako šestý.

Tento vůz pochází z dílny Prodrivu a Petter Solberg s ním vloni vyhrál Britskou rally. Sohlberg byl v cíli Rally Sardinia spokojený, jelikož skončil na vynikajícím šestém místě. Jediný problém, který v průběhu soutěže měl, byl prach, který ve velkém množství pronikal do kokpitu vozu.

„Cítím se skvěle,“ řekl uvolněně Fin. „Po několika nevydařených soutěžích jsem rád, že jsem dojel až do cíle a navíc na šestém místě. Chtěl bych tímto poděkovat za své první body v mistrovství světa týmu Atolye Kazaz, který se o vůz staral bezchybně.“

„Chci také poděkovat společnosti Pirelli, která mi dala k dispozici velmi dobré pneumatiky. Znovu se objevím na Finské rally. Jen doufám, že si budu moci vůz otestovat. Možná znovu pojedu před tím Pirelli Tampere Rally, kterou jsem vloni vyhrál. Ve Finsku chci znovu skončit v TOP6 nebo i lépe,“ dodal na závěr Sohlberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist