www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Vouilloz se na Monte vrátí do IRC

16. prosince 2010 • 07:00

Nicolas Vouilloz se přesně po roce vrátí zpět do kolotoče Intercontinental Rally Challenge. Stane se tak na jubilejní Rallye Monte Carlo, na které bude obhajovat loňské třetí místo, které dosáhl při zatím jediném startu se Škodou Fabia S2000.

Nicolas Vouilloz na testu před Rallye Monte Carlo 2011

Francouzský jezdec vybojoval v roce 2008 titul s Peugeotem od Kronos Racing, v následující sezóně se mu však příliš nedařilo. Pro rok 2010 zůstal defacto bez soutěžáckého angažmá, z plánovaného miniprojektu čtyř startů nakonec zůstalo jen u Monte Carla.

„Přestože jsem moc nezávodil, doma jsem rozhodně neseděl. Vrátil jsem se ke spolupráci s jedním francouzským výrobcem kol. Za jejich barvy jsem odjel několik závodů, podílel jsem se také na vývoji kol a pracoval jako team manager,“ prozradil čtyřiatřicetiletý pilot.

„Vím, že to bude hodně obtížné dostat se po tak dlouhé přestávce zpátky do správného rytmu. Obzvláště, když nás na Monte hned od začátku čekají dlouhé a těžké rychlostní zkoušky. Ale už jsem absolvoval tři testy, takže věřím, že budu dostatečně připravený,“ dodal francouzský jezdec, kterého bude opět navigovat Benjamin Veillas.

Další fotografie a videa z testů

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist