www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

PG Andersson po testech s Protonem spokojený (+VIDEO)

18. prosince 2010 • 16:30

Dvojnásobný juniorský mistr světa Per Gunnar Andersson si v minulých dnech poprvé vyzkoušel Proton Satria Neo S2000, se kterým se představí na Rallye Monte Carlo. A s výsledkem testů byl spokojený.

Per Gunnar Andersson (© only-rally.com)

Test se uskutečnil na zasněžených cestách nedaleko Grenoblu. „Už z dřívějška a od ostatních jezdců jsem věděl, že podvozek Protonu je dobrý. A takový skutečně je. S prvními testy jsem spokojený, za proměnlivých podmínek jsme si vyzkoušeli hodně variant, pohráli si s nastavením, vyzkoušeli různé pneumatiky. V závěru jsme si nechali vyčistit trať a projeli se i bez hrotů, chtělo by to ale vyzkoušet si Protona i na suchém asfaltu. Bude navíc potřeba zapracovat na motoru, na soupeření o nejvyšší příčky mu chybí hodně výkonu,“ prozradil třicetiletý Andersson.

„Jsme skutečně unešeni z toho, co PG předvedl během prvních dvou testů s autem. Ihned se sžil s týmem, počasí bylo ideální, všechno fungovalo. Najezdili jsme zhruba dvě stovky kilometrů, s dosaženými výsledky jsme všichni spokojeni,“ prozradil šéf týmu Chris Mellors.

Tým Proton Motorsport se vrátí do Francouzských Alp k dalším testům na začátku ledna. Tam už by se měla představit novější evoluce auta, ve které by měl být vylepšena v současnosti největší slabina vozu - motor.

-plu- ; AutoSport.CZ ; foto: only-rally.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.12.2010 01:06
Plhus
Koho chleba jíš... :-)
18.12.2010 21:39
Mirekfric
„Už z dřívějška a od ostatních jezdců jsem věděl, že podvozek Protonu je dobrý." Hehe, PG mi sám v Praze říkal něco jiného, ale co už :-)
toplist