www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Petter Solberg: S2000 neznám, ale budu dobře připravený

31. prosince 2010 • 07:00

Petter Solberg, který se již za necelé tři týdny postaví na start legendární Rallye Monte Carlo, stejně jako v předešlých dvou letech otevírací podnik nového ročníku Intercontinental Rally Challenge, prozradil, že i přes minimální zkušenost s vozem kategorie S2000 půjde na soutěži za vítězstvím.

„Samozřejmě tam bude spousta jezdců, kteří mají o mnoho větší zkušenosti se S2000, zatímco já ne,“ říká k nadcházejícímu startu již osminásobný účastník Monte. „Já mám ale zkušenosti se soutěží samotnou a vím, co se může pokazit, takže budu připravený. Stejně jako na kterékoliv jiné soutěži chci vyhrát a mám vlastní plán a strategii, jak na to. Rally mám rád, i když se mi tu ne vždy dařilo zajet nejlepší výsledek. Jelikož se bude jednat o sté výročí, bude to něco opravdu speciálního,“ končí Nor.

Solberg má v plánu první testy Peugeotu 207 S2000, které se uskuteční ve Francii, začátkem ledna. Soutěž startuje ve středu 19. ledna v okolí Valence, vítězná posádka bude známa v sobotu 22. ledna krátce po půlnoci.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist