www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Marcus Grönholm odjel z Itálie bez bodu

23. května 2006 • 10:00

Finský pilot Marcus Grönholm prohlásil, že odstoupení na Rally Sardinia bylo pro něj jedno z nejhorších v dosavadní kariéře. V té chvíli totiž vedl a měl na druhého Loeba náskok více než půl minuty.

A co se vlastně Grönholmovi přihodilo? „Všechno šlo velmi dobře, až do osudné levotočivé zatáčky. Dokonce jsem brzdil dříve, než bych musel, přesto jsem na ten kámen narazil obrovskou silou. Nejel jsem vůbec pod tlakem, proto jsem také zpomalil dříve. Do toho kamene jsem ale narazil přesně ve chvíli, kdy jsem brzdil. Také proto byl náraz tak prudký, protože v tom okamžiku byl předek vozu níže.“

„Byl jsem překvapen, jelikož jsem myslel, že jsem jej trefil kolem, ale pak začalo svítit světlo na kontrolu tlaku oleje a věděl jsem, že je zle. Myslel jsem si, že je problém se senzorem, ale ujel jsem ještě asi 800 metrů a musel zastavit, jelikož všechen olej již vytekl,“ řekl na vysvětlenou Fin.

Marcus Grönholm již v té chvíli nejel nadoraz, pouze si hlídal odstup od Loeba, na kterého měl dostatečný náskok. „Nejel jsem naplno, protože jsem měl čas a pouze si hlídal Loebovy splity. Trefil jsem ten kámen špatným místem. Dva centimetry mimo a bylo to v pohodě. Je to jedno z odstoupení, které mě mrzí v mé dosavadní kariéře nejvíce,“ dodal na závěr Grönholm.

Ředitel týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson doplnil: „Marcus neměl jinou možnost, než zastavit. Je to pro celý tým obrovské zklamání, ale i to se v rally stává. Pozitivní na tom je, že Focus WRC 06 je na šotolině rychlý vůz a může Loeba porazit.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist