www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Jänner Rallye

Pavel Valoušek zahájí sezónu na Jänneru

6. ledna 2011 • 02:00

Úřadující český šampion Pavel Valoušek zahájí letošní soutěžáckou sezónu již koncem tohoto týdne na trati Jänner Rallye. V okolí Freistadtu se představí společně se Zdeňkem Hrůzou za volantem Škody Fabie S2000.

Valoušek test na Jänner Rallye 2011

„Rakouskou soutěž mám rád, stejně tak jízdu na sněhu. Navíc je to ideální příležitost zpestřit si dlouhou přestávku před prvním závodem MMČR,“ prozradil Pavel Valoušek, který by měl i v nadcházející sezóně startovat se Škodou Fabií S2000 v českém šampionátu. „Stále dolaďujeme detaily, ale věřím tomu, že opět budeme startovat s Fabií S2000 v MMČR,“ dodal Pavel Valoušek.

Ten se na rakouské Jänner Rallye představí po dvouleté pauze, tentokráte za volantem Škody Fabie S2000 z dílen KIT Racing, protože tovární tým se v těchto dnech věnuje testům před Rallye Monte Carlo. „S autem S2000 jsem na sněhu dosud nejel žádný závod, hodně se těším. Během vánočních svátků jsme se svezli několik desítek kilometrů na Bunči a myslím, že jsme dostatečně připraveni,“ řekl otrokovický pilot.

Stejně jako ostatní piloti doufá, že sníh vydrží. „Mám sníh hodně rád, je to ideální škola pro každého pilota,“ prozradil Pavel Valoušek. Přestože předpověď od většiny zdrojů hovoří o oblěvě, během včerejška se teploty na zkouškách pohybovaly od -5 do -11 stupňů, většina tratě byla pokryta sněhem, případně rozježděným sněhem až na asfalt.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist