www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Legendy se vrací na Rallye Monte Carlo ve vlastním poháru

18. ledna 2011 • 11:00

Legendární soutěž, jubilejní ročník. Tyto dva důvody přilákaly na start letošního ročníku Rallye Monte Carlo řadu pilotů. Italské soutěžní legendy pak připravili vlastní specialitu.

5 500 al MonteManuel Villa před Rallye Monte Carlo 2011

Už v loňském ročníku vznikl interní bratrovražedný souboj mezi starými italskými bardy Michele Cinottem a Gabriele Noberascem. A protože se celá akce ujala, připravili si pro ročník 2011 překvapení.

Díky nim totiž vznikl projekt „5 500 al Monte“. Jeho základní myšlenkou je přivést pětici legendárních italských pilotů na souboj na Monte s vozem, se kterým nemají piloti příliš zkušeností.

důchodci se svým pětikilemtest Fiatu 500 Abarth R3T před Rallye Monte Carlo 2011

Volba padla na rodinný klenot Italů - Fiat 500 Abarth R3T. A kdo patří do pětice nominovaných pilotů? K loňské dvojici Gabriele Noberasco a Michele Cinotto přibyli majitel týmů Aimont Racing a Škoda Rally Team Italia Pierlorenzo Zanchi, Manuel Villa a bývalý evropský šampion Maurizio Verini.

Právě šestašedesátiletý bývalý tovární jezdec Fiatu Verini si nakonec svou účast s malým 'pětikilem' rozmyslel a pojede společně s u nás velice dobře známým Massimem Chiapponim s Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen Maura Nocentiniho. Místo něj se s posledním pátým vozem představí syn Michele Cinotta Pietro.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist