www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Škoda vs. Peugeot: Kdo bude mít navrch?

19. ledna 2011 • 12:40

První etapa jubilejní Rallye Monte Carlo se již odehrává a její aktéři bojují na trati prvních rychlostních zkoušek. Je jisté, že dnes se pojede na čistém asfaltu beze zbytků sněhu či ledu, ale přesto to nebudou mít posádky snadné, bojovat se bude nejen o čas, ale i o prestiž. Co na to samotní jezdci?

Posádky týmu Škoda Motorsport

Otázkou, která je na programu dne jako první je souboj značek Škoda a Peugeot. Oba týmy nasadily do boje na prestižní rally skvělé jezdce a nic neponechaly náhodě také pokud jde o techniku. Mezi favority patří určitě Juho Hänninen, úřadující šampion IRC a Bryan Bouffier, který už loni opět dokazoval své kvality i ve vzájemném souboji právě s Hänninenem.

„Bude to tady víc než těžké. Navíc podmínky jsou čistě asfaltové, takže pro mě to bude hodně náročné, ale pokusím se vyhrát,“ říká Hänninen. „Po prvních dvou zkouškách budeme vědět víc, protože jsou opravdu dlouhé. V těchto podmínkách budou francouzští jezdci více než rychlí. Bez sněhu a ledu to bude moc rychlá rally. Pokud chceme vyhrát, musíme porazit Peugeoty. Mají tu minimálně tři skvělé jezdce, ale my taky, takže je to na nás,“ konstatoval pilot továrního týmu Škoda Motorsport těsně před startem dnešní etapy.

Podobně viděl situaci také Bryan Bouffier. „Jsme pod velkým tlakem, je to Monte Carlo a Peugeot by rád zvítězil, ale stačí se podívat do startovní listiny, jaká je tu konkurence. Aspirantů na vítězství je několik. Ale mám dostatek sebejistoty a celý tým má velkou motivaci, pro dobrý výsledek uděláme maximum.“

„Určitě chceme porazit Škodovky, je to pro Peugeot důležité, ale ani oni určitě přes zimu nespali. Uvidíme jaký bude rozdíl v technice, na obou stranách jsou dobří jezdci, bude to zajímavé. Tým se nevzdává, na autě se pořád pracuje a jsme pořád lepší. Hodně práce se odvedlo ohledně tlumičů, takže uvidíme. Pokud jde o letošní sezónu a naši posádku, rádi bychom odjeli víc soutěží IRC než loni,“ nechal se slyšet sympatický Francouz, který má řadu příznivců také v České republice.

Jan Vaškovič ; AutoSport.CZ - Valence
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.01.2011 18:03
marie
Věřím Š.M
toplist