www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Bratrský souboj skončil předčasně

19. ledna 2011 • 13:55

Jedním z očekávaných duelů letošní Rallye Monte Carlo 2011 byl pomyslný bratrský souboj Pettera a Henninga Solbergových. Zatímco starší Henning již má na svém kontě několik soutěží s vozem kategorie S2000, pro Pettera je tato soutěž první skutečnou premiérou.

Petter Solberg

„Při tréninku to bylo dobré, ale teď se začaly měnit podmínky a je docela chladno. Bude to o dost jiná rally než jsme čekali, ale přesto mám dobrý pocit. Auto je dobré, hodně jsem si to během testování užíval, takže teď do toho budeme muset prostě šlápnout. Cítím se hodně jistý. Hoši z IRC sice mají větší zkušenosti a já jsem tu nejel od roku 2008, ale uvidíme,“ prohlásil před startem Petter Solberg, kterému po dvou odjetých testech patřila průběžná čtvrtá příčka absolutní klasifikace.

Mladší z dvojice Solbergů vstupoval do soutěže určitě pozitivně, i když měl plnou hlavu starostí. „Pokud jde o letošní sezónu, máme zajištěno zatím tak 30 procent, ale pracuji na tom. Ani vlastně nemám čas být tady, ale tak to je a určitě to zvládneme,“ dodal Petter, který svá slova následně podpořil druhým nejlepším časem z rychlostní zkoušky číslo 2.

Henning Solberg se před startem držel svého obvyklého receptu: „Uvidíme. Pojedu co budu moci, jednu zkoušku po druhé. Nevím, jak si povedeme proti Petterovi, nemám s touhle rally tolik zkušeností, prostě se uvidí. Ale co se týká podmínek na trati, je mi to jedno, pojedu prostě naplno. Naplno co budu osobně moci.“

Jen o několik minut později se nicméně ukázalo, že Petterův bratr se na trati letošní Rallye Monte Carlo příliš nezahřeje, když po defektu a značné časové ztrátě na úvodní rychlostní zkoušce musel odstoupit hned na další RZ.

Jan Vaškovič ; AutoSport.CZ - Valence
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist