www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Toni Gardemeister: Nešlo to podle našich představ

25. ledna 2011 • 13:45

Nepříliš spokojený s celkovou desátou příčkou z úvodního podniku nového ročníku Intercontinental Rally Challenge, kterým byla o uplynulém víkendu legendární Rallye Monte Carlo, byl finský jezdec Toni Gardemeister. Nevýraznému výkonu nepřispelo ani pouze krátké předsoutěžní svezení, z čehož plynulo i trápení se s nastavením vozu po celou dobu soutěže. Za volantem Peugeotu 207 S2000 v barvách týmu Astra Racing však po třech nevydařených startech konečně spatřil cíl soutěže.

Toni Gardemeister - Rallye Monte Carlo 2011Toni Gardemeister - Rallye Monte Carlo 2011

„Tentokrát to nešlo lépe. Naštěstí jsem po třech nedokončených Monte dojel tentokrát až do cíle, což je taky jediná pozitivní věc z letošního ročníku,“ říká Garde. „Soutěž nešla podle našich představ. Stále jsem ale hodně pozitivní ohledně naší budoucnosti,“ naznačuje úspěšně zakončená jednání, která by měla znamenat omezený program startů na dalších soutěžích v interkontinentální sérii. Ačkoliv se Fin v Monte Carlu objevil za volantem Peugeotu, nemuselo by to do budoucna znamenat vůbec nic, jelikož s italskou Astrou byla dohoda pouze na tuto soutěž.

Náhradu si však bude muset Gardemeister hledat za současného partnera v soutěžním speciálu Tomi Tuominena, který po Monte Carlu přerušil svou profesionální kariéru kvůli zdravotním problémům. „Myslím, že to byla poslední soutěž mojí dlouhé kariéry,“ říká ke svému odchodu Tuominen. „Spolujezdce dělám už 20 let a zažil jsem spoustu nezapomenutelných podniků s mnoha jezdci. Několik let mám potíže se zády a nyní během soutěže se znovu vážně ozvala. Rozhodl jsem se skončit, ale neříkám, že se znovu nikdy nevrátím. Prvořadé je pro mě ale dostat se zase dohromady,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.01.2011 17:58
slonikyta
Nevím proč, ale žil jsem v přesvědčení, že Tony nejel za slabou Astru jako v minulých letech, ale letos Pažouta od Lionu...nicméně, setup mu ale stále asi nejde.
toplist