www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Petter Solberg by se rád do IRC vrátil

27. ledna 2011 • 16:50

Jeden z největších velikánů současné soutěžácké scény Petter Solberg si na Rallye Monte Carlo odbyl svou premiéru v seriálu Intercontinental Rally Challenge. A není vyloučeno, že by se nemuselo jednoat o jediný start.

Petter Solberg - Rallye Monte Carlo 2011Petter Solberg - Chris Patterson (Peugeot 207 S2000) - Rallye Monte Carlo 2011

Začátek legendární soutěže nebyl pro Solberga špatný, po prokoučované volbě pneumatik ve čtvrteční etapě si dopil kalich hořkosti na samotný závěr, kdy nedokázal dojet z poslední rychlostní zkoušky do cíle kvůli poruše alternátoru. Tým Peugeot uvažuje, že by jej nasadil i na květnovou Tour de Corse.

„Pokud bych skutečně na Korsice jel, měl bych úplně přesnou představu, jak nastavit auto na čistý asfalt. To byl můj největší problém na Monte - za těchto podmínek jsme neměli dostatek informací. Na testech jsme pracovali za různých podmínek od deště přes mlhu až po sníh, ale nic na suchu. Trvalo mi hodně dlouho, než jsem našel správné nastavení. Ostatní jezdci Peugeotu jeli asfaltovou specifikaci auta, já jsem ho měl pořád trochu měkčí,“ prozradil Solberg.

Petter Solberg - Chris Patterson (Peugeot 207 S2000) - Rallye Monte Carlo 2011Petter Solberg - Chris Patterson (Peugeot 207 S2000) - Rallye Monte Carlo 2011

Norský pilot se přiznal, že by se v IRC rád ještě svezl: „Chtěl bych se ještě v IRC svézt, ale uvidíme, co bude. Byla to zábava přijet a řídit tohle auto, jet za tým a starat se jen o řízení, žádné věci kolem. V IRC je navíc parádní atmosféra, skutečně přátelská, kolem je spousta dobrých lidí. A souboje jsou hodně tuhé, někteří jezdci jako Juho Hänninen jsou na vrcholu a měli by být spíš v mistrovství světa.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist