www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Wales Rally GB (PWRC)

Wales Rally GB v ohrožení?

2. února 2011 • 11:00

Rallye Monte Carlo, Safari Rally, Tour de Corse, Rallye Sanremo, Rally New Zealand. To je výčet legendárních automobilových soutěží, které přišly o své místo v kalendáři mistrovství světa. Doprovodí je i Wales Rally GB?

Matthew Wilson - Scott Martin (Ford Focus WRC) - Wales Rally GB 2010

V těchto dnech probíhá diskuze u promotéra mistrovství světa North One Sport o kalendáři pro sezónu 2012, který by chtěli dnes v Paříži předložit světové komisi. Podle posledních informací je ohroženo zařazení této soutěže do kalendáře pro britský díl, což ostatně potvrdil i CEO North One Sport Simon Long vloni na podzim.

„Chceme podniky s jasnou strukturou a ucelenými plány do budoucna. Plně rozumíme důležitosti Rally GB, ale zároveň potřebujeme vědět, kde se bude závod konat,“ prohlásil Long. Nepříjemnou situaci potvrdil i ředitel soutěže Andrew Coe.

„Doufáme, že se nám podaří uzavřít dohodu co nejdříve. Bavíme se s několika regiony, Wales je mezi nimi. Zájem je z různých stran, ale právě teď nejsme s nikým domluveni. A do zasedání komise mistrovství světa to určitě nestihneme,“ potvrdil Coe.

K aktuální situaci se však Long nechtěl vyjádřit: „Momentálně nejsem v pozici, abych se mohl bavit o pozici kteréhokoliv závodu v kalendáři. Ale mohu potvrdit, že ve středu předložíme náš návrh na WRC komisi.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist