www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Wales Rally GB (PWRC)

Fotogalerie z Wales Rally GB od André Lavadinha

foto

9. prosince 2011 • 14:00

Tradičně zablácená Wales Rally GB zakončila vpolovině listopadu letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích. Akce se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, kterému se, kromě tradičně vydařených fotek celého startovního pole, podařilo zachytit havárii Martina Prokopa.

žádný příspěvek celý článek »

Didier Auriol relativizuje úspěchy Sébastiena Loeba

foto

21. listopadu 2011 • 14:00

Jedny ze dvou největších legend francouzského soutěžního sportu, Didier Auriol a Sébastien Loeb, se po zisku rekordního osmého titulu pro druhého jmenovaného pustili do mediální přestřelky.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od Dalibora Benycha

foto

20. listopadu 2011 • 09:00

Závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích sliboval zajímavou podívanou. Přestože se o všem podstatném rozhodlo dřív, než se čekalo, i tak se bylo nač dívat, jak můžete posoudit ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb motoristickým rekordmanem

foto

16. listopadu 2011 • 00:30

Sébastien Loeb svým ziskem letošního osmého titulu mistra světa v automobilových soutěžích v řadě přepsal historii nejen v oblasti jedné z nejpopulárnějších disciplín motoristického sportu, ale i jeho celku. Stručný přehled jeho získaných úspěchů je ohromující.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb a Elena po osmé mistry světa

foto

14. listopadu 2011 • 15:10

Sébastien Loeb a Daniel Elena vyjížděli na nedělní závěrečnou etapu Rally Velká Británie s odhodláním vyhrát, když už první den odpadl po nehodě jejich jediný soupeř v boji o celkový titul mistra světa WRC, Mikko Hirvonen. Posádka Citroën Total World Rally Teamu se však střetla s vozem jedoucím po opačné straně silnice během přejezdů a musela tak hned na začátku dne odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád se z druhého místa dlouho neradoval

foto

14. listopadu 2011 • 12:20

Martin Semerád s Michalem Ernstem byli v cíli Britské Rally vyloučeni, když jejich vůz neprošel závěrečnou technickou kontrolou. Posádka Semerád Rally teamu dokončila Britskou Rally na druhém místě v pořadí PWRC, což jí zaručovalo posun na kýžené třetí místo v celkovém hodnocení PWRC za rok 201

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád vyloučen z Britské rally!

foto

13. listopadu 2011 • 22:40

Radost českého týmu okolo Martina Semeráda z celkového třetího místa v PWRC 2011 netrvala dlouho. Při závěrečné technické prohlídce totiž techničté komisaři zjistili, že modro-bílé mitsubishi neodpovídá homologaci, následkem čehož byla posádka Semerád-Ernst vyloučena z klasifikace Wales Rally GB.

příspěvků: 1 celý článek »

Prokop s Tománkem se ve Walesu sžívali s WRC

foto

13. listopadu 2011 • 22:00

Velšské vnitrozemí. Zelenohnědé kopce porostlé mechem rozčíslé údolími a potoky. Všudypřítomné mazlavé blátíčko. Stáda či stádečka ovcí kam se člověk podívá. O víkendu překvapívé množství slunečních paprsků. To vše bylo kulisou posledního podniku letošního MS v rally a svědkem premiéry Martina Prokopa v nejvyšší kategorii – královské třídě WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fordu patřily na britské Wales Rally GB celé stupně vítězů

foto

13. listopadu 2011 • 21:45

Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila z týmu Ford Abu Dhabi dnes zvítězili v soutěži s oficiálním názvem Wales Rally GB, která byla závěrečným podnikem letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Také další dvě místa na stupních vítězů patřila vozům Ford Fiesta RS WRC. Pro finskou posádku bylo toto vítězství páté v kariéře a první od loňského července.

žádný příspěvek celý článek »

Wales Rally GB: triumf pro Latvalu, hattrick pro Ford a titul pro Loeba

foto

13. listopadu 2011 • 14:50

Jak letošní sezona začala, tak také skončila - kompletními stupni vítězů pro Ford. V rally plné zvratů a odstoupení Citroën vyklidil cestu modrému oválu, který se poprvé od únorového Švédska můžě těšit z jedinečného úspěchu. Celkovým vítězem Wales Rally GB se stal Jari-Matti Latvala před druhým Madsem Östbergem a třetím Henningem Solbergem.

příspěvků: 1 celý článek »

Černý Kohout Britskou Rally nedokončil

foto

13. listopadu 2011 • 00:30

Pro Honzu Černého s Pavlem Kohoutem byla Britská Rally poslední soutěží ve WRC Academy v tomto roce. Mladíci z České republiky si rozhodně představovali, že se s Pirelli Stars Driver teamem rozloučí ve větším stylu, než k tomu nakonec došlo.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB od Joao M. Farii

foto

12. listopadu 2011 • 01:00

Wales Rally GB, závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Přestože je již rozhodnuto o titulu mistra světa, i tak je nač se dívat. Shrnutí první etapy si pro vás připravil náš portugalský redakční spolupracovník Joao M. Faria.

žádný příspěvek celý článek »

Poškozené zavěšení kola srazilo Prokopa s Tománkem ze slibné pozice

foto

12. listopadu 2011 • 00:30

Stačila chvilková ztráta koncentrace. Zlomek vteřiny, kdy se myšlenky jezdce nevěnovaly jen a pouze co-pilotovu diktátu a ovládání rallyového speciálu WRC. A stroj, který se ještě před chvílí hnal v plném tempu uklouzaným velšským lesem, stál bezmocně mimo trať s poškozeným zavěšením levého zadního kola, bez šance dokončit páteční etapu Rally Wales GB. Páteční etapa pro Martina Prokopa s Janem Tománkem a jejich Ford Fiesta WRC RS skončila.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke kritizoval organizátory Wales Rally GB

foto

11. listopadu 2011 • 08:00

Organizátoři britské rally sklidili kritiku za uspořádání třetí rychlostní zkoušky za měnících se viditelnostních podmínek. Meeke byl rozladěn, protože do této RZ odstartoval o 24 minut později než Sébastian Loeb (start v 16:24), čímž měl větší tmu a horší podmínky.

žádný příspěvek celý článek »

Jaká je budoucnost mistrovství světa?

foto

10. listopadu 2011 • 17:45

S příchodem nových značek v podobě Mini v této sezóně a Volkswagenu v té nadcházející to vypadalo, že se budoucnost světových soutěží začíná rozvíjet správným směrem. Bude však skutečně situace tak růžová?

žádný příspěvek celý článek »

toplist