www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 11 - Ve stopě Valašské Zimy

Ve stopě Valašské zimy vyhrál Jaroslav Podešva

6. února 2011 • 18:00

Letošní ročník amatérského závodu Ve stopě Valašské zimy se obešel bez sněhové pokrývky, jen místy byla trať namrzlá. Tyto podmínky však nadělaly posádkám velké problémy, takže z některých nehod až mrazilo v zádech. Loňské vítězství obhájil Jaroslav Podešva se Subaru Impreza WRX.

-

V sobotu 5.února 2011 byly v 19 hodin slavnostně vyhlášeny výsledky motoristické soutěže „Ve stopě Valašské zimy – Memoriál Josefa Sláčíka“. Prvořadým cílem této soutěže je umožnit řidičům-amatérům vyzkoušet si na zabezpečené trati chování vozu a styl jízdy v zimních podmínkách. Loňské první místo obhájila posádka st.č.94, Jaroslav Podešva a Jakub Slováček na voze Subaru Impreza. Jako nejlepší byla vyhodnocena posádka st.č. 86, Sovják Radim a Sovják Lukáš s Mitsubishi Lancer Evo IX, která nenasbírala žádné trestné body za průjezd retardéry. Pozici nejlepší ženy za volantem opět obhájila Lucie Červenková s Citroenem Saxo.

Do 36.ročníku odstartovalo 137 vozidel z celé ČR, do cíle se jich vrátilo 96. Bohužel se nám letos nevyhnuly havárie se zraněním posádek, ale díky zajištění, kterému věnujeme velkou pozornost, byla pomoc na místě prakticky okamžitě. Přímo bleskově poskytl kvalitní první pomoc jeden z pořadatelů při havárii na SZ „Barák“. Obě havarované posádky byly převezeny do nemocnice na prohlídku a po ošetření lehkých zranění propuštěny domů. Pouze v jednom případě zůstal jezdec přes noc na pozorování.

Letošní trať byla co do povrchu nejnáročnější snad za celou existenci této soutěže. Suchý asfalt se střídal s ledovými plochami, po kterých tekl tající sníh. Respekt patří všem posádkám, které projely celou trať a dosáhly cíle!

Opakovaně na některých místech byly potíže hlavně s podnapilými diváky, ale i to jsme díky nasazení vysokého počtu pořadatelů včetně pracovníků specializované agentury zvládli a ke zranění žádného diváka nedošlo ani jsme nebyli nuceni slalomovou zkoušku zrušit.

Chtěl bych na závěr poděkovat všem pořadatelům, zainteresovaným institucím, ale hlavně všem ukázněným divákům, kteří chápou, že pokud mají být podobné akce zachovány do budoucna, je třeba v prvé řadě respektovat určitá pravidla a hlavně pořadatele a jejich pokyny. Pořadatelé nemají lehkou roli, pravidelně jsou napadání nejen slovně, jejich pravomoci jsou velmi omezené. Osobně jsem přesvědčen, že by měli požívat ochrany veřejného činitele.

Antonín Cekota, ředitel soutěže

Veškeré informace k Ve stopě Valašské zimy včetně výsledků

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist