www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Galli se omlouvá spolujezdci za přeražený nos...

25. května 2006 • 01:15

Italský pilot Gigi Galli se omlouvá svému spolujezdci Giovanni Bernacchinimu za to, že jej při plnění chladiče trefil lahví přímo do nosu a přerazil mu jej. Stalo se to na konci druhé etapy, když se Ital snažil dopravit poškozený Peugeot 307 WRC do servisní zóny.

To se mu nakonec nepodařilo, protože motor se přehříval až příliš a hrozilo, že jej zničí. Tým mu tedy přikázal, aby raději odstoupil. „Když jsem se snažil doplnit chladič, ve kterém byla díra, tak jsem Giovannimu hodil láhev a ta jej trefila přímo do nosu. Je mi to velice líto,“ řekl na vysvětlenou impulsivní Galli, který se proslavil vloni tím, že svému navigátorovi uštědřil pohlavek za to, že mu špatně přečetl zatáčku

Ital byl v té chvíli na čtvrtém místě a schylovalo se k velkému souboji mezi ním a Danim Sordem. Ten se však nakonec nekonal, jelikož Ital do nedělní etapy ani nenastoupil.

Prozatím není jasné, zda se v letošním roce vůbec ještě na některé soutěži Galli sveze. Určitě jej neuvidíme na Acropolis rally, která startuje za týden.

Na tiskové konferenci v Itálii padla také otázka, proč jel na Sardinii jako jediný italský jezdec. „Osobně si myslím, že mistrovství světa je příliš drahé a to je ten hlavní problém. Když byly v minulosti automobilky Fiat a Lancia v mistrovství světa, tak to bylo jistě pro italské jezdce jednodušší.“

„Problémů je ale více. Rally totiž není příliš mnoho na očích v italské televizi a tím pádem není jednoduché najít sponzory. Já osobně jsem měl štěstí, protože mi pomohla společnost Pirelli, ale ono už není mnoho dalších možností najít silného partnera v Itálii. Je těžké rozebrat, čím to přesně je. Je to kombinace několika nepříznivých faktorů dohromady,“ dodal na závěr Galli.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.05.2006 09:30
Cito
Ještě, že mu přerazil jen nos... Ale nebije ho už, že ne...
toplist