www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Italia d'Sardegna (JWRC)

Pokuty se udělovaly i v Itálii

25. května 2006 • 08:50

Také při Rally Italia Sardinia se udělovaly jezdcům pokuty za překročení pravidel. A ani tentokrát mezi nimi nechyběl nenapravitelný tovární pilot Subaru Petter Solberg. Tomu se letos výsledkově příliš nedaří, v přispívání do kasiček pořadatelů je však jednoznačně nejúspěšnější.

Tentokráte si norský pilot vysloužil pokutu za překročení rychlosti při seznamovacích jízdách, a to hned na třech rychlostních zkouškách. Za překročení rychlostního limitu, který byl stanoven na 70 km/h, obdržel pokutu 3 400 Euro.

Na zrádnost GPS systému, který musí při trénincích vozit závodní jezdci ve svých tréninkových vozech, doplatil i nejlepší pilot Škody Fabie WRC. Také Francois Duval byl při seznamovacích jízdách rychlejší, než bylo povoleno a podobně jako Solberg byl pokutován.

Rekord z Itálie však obdržel rakouský mladík v barvách stáje Red Bull Škoda Andreas Aigner. Ten byl totiž přistižen, že si na závěrečném rychlostním testu druhé etapy zkrátil trať (přesný popis zněl - vynechání boxu 36 v itineráři RZ 12). Aignerova obhajoba, že se jednalo o jezdeckou chybu a nedokázal do kritického místa včas zatočit, na sportovní komisaře příliš nezabrala, a tak dostal Aigner pětiminutovou penalizaci a návdavkem 5 000 euro pokuty.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.05.2006 09:29
Cito
JOJO, to je super. FIA ma stale malo. Je potreba vydelat, blizi se pololeti a na premie zbylo malo penez, po tech Vanocnich...:-)
toplist