www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Tuohino má Finsko jisté, Gardemeister jen jako divák

25. května 2006 • 09:40

Definitivní potvrzení toho, že Janne Tuohino pojede v Xsaře WRC na své domácí Finské rally přišlo nyní od společnosti Citroën. Tu mu připraví a také se o ni bude v průběhu soutěže starat společnost PH Sport. Bude to stejný vůz, se kterým nastoupí na start v Řecku i Německu Toni Gardemeister.

Na tým PH Sport čeká v srpnu velmi náročný úkol. Bude totiž muset za pouhé čtyři dny přestavět asfaltovou Xsaru WRC z Německa na šotolinovou do Finska. Stejná noční můra čeká i na všechny tovární týmy, jelikož Německá a Finská rally jsou dle řádů FIA spárované a posádky musí mít stejný podvozek i motor.

A co tehdy řekl představitel týmu PH Sport? „Bude to velmi náročný týden a to pro všechny týmy. Budou totiž muset použít stejné vozy v Německu i Finsku. Jen se provedou potřebné změny na podvozku. Jinak ale zůstane vše shodné. Nejenom, že budeme muset čekat na vozy, než se přepraví do Finska, ale navíc pak budeme muset tvrdě pracovat na tom, aby byly připravené pro šotolinovou Finskou rally,“ vysvětlil složitou situaci jeden z koordinátorů týmu PH Sport.

Smutný však bude Toni Gardemeister, který zůstane při Finské rally nejspíše pouze v roli diváka...

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist