www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Gigi Galli děkuje fanouškům po Finské rally

12. září 2006 • 10:55

Italský pilot Gigi Galli se v letošním roce objevuje v mistrovství světa rally jen sporadicky, ale vždy to vyvolá velkou popularitu okolo jeho osoby. Na každou soutěž, kde se objeví, mu navíc přijedou fandit stovky fanoušků přímo z Itálie.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland

4. září 2006 • 11:00

Pro Zdeňka Sluku byl srpen opravdu velice pracovně nabitým měsícem. Jeho fotografie z Neste Oil Rally Finland si tak do naší redakce našly cestu s notným zpožděním, ale přesto vám je nakonec můžeme nabídnout ke shlédnutí.

žádný příspěvek celý článek »

Jussi Välimäki se sám zkritizoval

24. srpna 2006 • 04:00

Finský pilot Jussi Välimäki dokončil náročnou a hlavně rychlou Finskou rally na velice slušné sedmé pozici, přesto nebyl v cíli se svým výkonem a ani výsledkem spokojený. Podle něj to mělo dopadnout mnohem lépe.

příspěvků: 2 celý článek »

Loeb i Grönholm dvouměsíční letní pauzu uvítali

24. srpna 2006 • 03:00

Dvojnásobný mistr světa Sébastien Loeb prohlásil, že by se mohlo jezdit více soutěží, jen jediný víkend po sobě. Stejně tak tomu bylo nyní, když se hned následující víkend po Německé rally jela soutěž ve Finsku.

příspěvků: 1 celý článek »

Manfred Stohl už myslí na rok 2007

24. srpna 2006 • 02:00

Rakouský pilot Manfred Stohl neměl původně ani v letošním roce odjet kompletní sezónu v mistrovství světa rally s vozem Peugeot 307 WRC. Nakonec se mu podařilo sehnat všechny potřebné finance a Rakušan letos všechny rally absolvuje.

žádný příspěvek celý článek »

Nejvyšší neznamená nejrychlejší...

22. srpna 2006 • 16:00

Již delší dobu se nejen na Finské rally v určitých místech měří, jakou maximální rychlostí dokáží speciály WRC daný úsek projíždět. Znovu se tak ve Finsku postavil jeden redaktor finského časopisu Vauhdin Maailma s radarem k trati třetí rychlostní zkoušky a měřil projíždějícím posádkám rychlost.

žádný příspěvek celý článek »

Nebýt defektu, mohl být další slušný výsledek

22. srpna 2006 • 14:25

Pouhý týden po nedávné OMV ADAC Rallye Deutschland se veškerý kolotoč kolem světových soutěží včetně šampionátu juniorských jezdců přesunul na sever do okolí Jyväskylä, kde se odehrála Neste Oil Rally Finland.

příspěvků: 2 celý článek »

Malcolm Wilson: Máme na titul ve značkách !

22. srpna 2006 • 13:40

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson prohlásil, že se rozhodně pokusí se svými svěřenci získat v letošním roce titul mezi továrními týmy. Přitom v současné chvíli je na druhém místě se ztrátou patnácti bodů na Citroën.

žádný příspěvek celý článek »

Galli stále věří, že se ještě sveze

22. srpna 2006 • 10:30

Italský pilot Gigi Galli v letošním roce startuje v seriálu mistrovství světa jen sporadicky, přesto dosahuje velmi dobrých výsledků. Ve Finsku byl hned za Henningem Solbergem druhým nejlepším privátním jezdcem a skončil pátý.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Od Německa i Finska jsem čekal víc bodů

22. srpna 2006 • 08:00

Celkem pět mistrovských bodů do hodnocení juniorského šampionátu vybojovala na soutěžích v Německu a Finsku posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop - Jan Tománek. Na obou však mohla být mnohem výše.

žádný příspěvek celý článek »

Julien Pressac s uznáním

22. srpna 2006 • 06:00

Julien Pressac a Jack Boyére zajeli na Finské rally krásné čtvrté místo. Navíc se jim to podařilo při premiérovém startu v zemi tisíců jezer.

příspěvků: 1 celý článek »

Finsko: Sordó ani Pons do cíle nedojeli

22. srpna 2006 • 02:15

Zatímco Sébastien Loeb si připsal na své konto dalších osm bodů, jeho týmoví kolegové Dani Sordó a Xavier Pons náročnou Finskou rally nedokončili. Podle Marca Van Dalena oba doplatili na nedostatek zkušeností s rychlými finskými tratěmi.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson dojel ve Finsku v TOP 10

22. srpna 2006 • 01:20

Britský mladík Matthew Wilson se znovu řídil radou svého otce a ve Finsku si dojel pro desáté místo. Ten mu řekl, aby se nesnažil stíhat domácí finské jezdce, ale zaměřil se především na to, aby Finskou rally dojel až do cíle.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb bodoval jako jediný, Sordó havaroval

21. srpna 2006 • 10:30

Sébastien Loeb si ve Finsku dojel s Xsarou WRC ´jen´ pro druhou pozici a připsal si dalších osm bodů do MS FIA jezdců. Na druhého Marcuse Grönholma má nyní v šampionátu náskok 31 bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru znovu neúspěšné...

21. srpna 2006 • 09:10

Tovární tým 555 Subaru WRT se stále nemůže nějak vzpamatovat a také ve Finsku se potýkal nejen s technickými problémy, ale jejich jednička Petter Solberg ve druhé etapě opět havaroval.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist