www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Jordan Rally (SWRC)

Jordánská rally slibuje změny

25. února 2011 • 23:50

V loňském roce si Jordánská rally odbyla svou druhou účast v mistrovství světa, zázračnou díru do světa však ani tentokrát neudělala. Proto pořadatelé přislíbili pro letošní ročník změny.

Nasser Al-Attiyah - Giovanni Bernacchini (Škoda Fabia S2000) - Jordan Rally 2010Petter Solberg a Henning Solberg - Rally Jordan 2010

Pořadatelé připravili na třetí dubnový víkend v oblasti Mrtvého moře celkem 320 kilometrů rychlostních zkoušek. „Při stavbě tratě jsme vzali to nejlepší z roku 2010 a přidali několik nových svěžích výzev,“ prozradil ředitel soutěže Randa Nabulsi.

Slavnostni start se opět uskuteční v historickém románském městě Jerash, nedaleké rychlosní zkoušky v lese Rumman byly z itineráře vyřazeny. Naopak je možné v něm nalézt novou zkoušku Ma'in, která povede z míst pod úrovní moře až do 600 metrů nad mořem. Do harmonogramu se vrací také vodní bod na nejnižším místě na zemi u Mrtvého moře, pořadatelé navíc plánují přidat do těchto míst i dva divácky atraktivní skoky.

I letos se při Jordan Rally pojede Middle East Rally Championship jakožto samostatná soutěž v rámci druhé a třetí etapy.

Fotografie z Jordan Rally 2010

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist