www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Vodafone Rally de Portugal (PWRC)

Projekt WRC Academy byl zahájen

14. března 2011 • 08:00

Mezinárodní automobilová federace se rozhodla zřídit WRC Academy jako nástupnický seriál v posledních letech hodně upadajícího JWRC. První ročník tohoto projektu byl v minulých dnech definitivně zahájen.

WRC Academy M-Sport sessionWRC Academy M-Sport session

V čem spočívá WRC Academy? Maximálně 24 pilotů (zatím je přihlášeno 20) bude na šesti soutěžích mistrovství světa bojovat proti sobě v identických vozech Ford Fiesta R2. Vítěz celého ročníku získa 500 000 euro, které bude muset využít pro svůj rozvoj v sezóně 2012 v rámci mistrovství světa.

Koncem minulého týdne proběhl v britském sídle M-Sportu nedaleko města Cockermouth třídenní zahajovací seminář WRC Academy. Část programu byla shodná se španělským Pirelli Shootoutem, tedy výukový program zaměřený na motivaci, životosprávu, schopnosti plánovat, osobní prezentaci či komunikaci s médii.

WRC Academy M-Sport sessionWRC Academy M-Sport session

Zbytek se již soustředil na věci týkající se samotného závodění - posádky obrdžely většinu podstatných informací k průběhu celé sezóny, hlavně ale prošly přímo v dílnách M-Sportu technickým zaškolením ovládání Fiesty R2, vyzkoušely si vyměnit kolo. Třešničkou na dortu pak byl přesun na letiště v Kirkbride, kde si všichni účastníci mohli poprvé vyzkoušet jízdu ve Fordu Fiesta R2.

První závod seriálu se totiž již nezadržitelně blíží, dvacítka mladíků včetně české posádky Jan Černý - Pavel Kohout započne svou soutěžní zápolení již koncem března na Vodafone Rally de Portugal.

WRC Academy M-Sport sessionWRC Academy M-Sport session

WRC AcademyProgram
24.-27.03.Portugalsko
05.-08.05.Sardínie
28.-31.07.Finsko
18.-21.08.Německo
29.9.-2.10.Francie
10.-13.11.Wales

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist