www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Vodafone Rally de Portugal (PWRC)

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od André Lavadinha

foto

2. dubna 2011 • 20:00

Již příští týden pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích dalším závodem v Jordánsku, my se ale ještě vrátíme o pár dní zpět, kdy se jela Vodafone Rally de Portugal. Domácí soutěže se zúčastni i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

První díl WRC Academy vyhrál Egon Kaur

foto

30. března 2011 • 08:00

První podnik nově zrozeného šampionátu pro mladé jezdce nesoucí název WRC Academy je za námi. Seriál sliboval před svým začátkem napínavé a vyrovnané souboje. Jak dopadlo první porovnání mladíků?

žádný příspěvek celý článek »

První double pro Citroën DS3 WRC

foto

28. března 2011 • 12:45

Rok po svém premiérovém vítězství v mistrovství světa FIA World Rally Championship v Portugalsku, Sébastien Ogier a Julien Ingrassia dokázali tentýž kousek zopakovat na stejném místě a obhájit vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Díky třetímu místu Latvaly zůstává Ford i po portugalské rallye v čele světového šampionátu

foto

28. března 2011 • 08:00

Tým Ford Abu Dhabi si i po dnes skončené Rally de Portugal udržel vedení v průběžném hodnocení jezdců i týmů v aktuálním ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, pořádaného pod záštitou Mezinárodní automobilové federace. Posádka Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila pro sebe vybojovala třetí místo, zatímco jejich týmoví kolegové Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen skončili hned za nimi. Obě posádky startují s vozem Ford Fiesta RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád po Portugalské rally drží vedení v PWRC

foto

27. března 2011 • 20:30

Pro Martina Semeráda, kterého v závodním Mitsubishi Lancer EVO IX naviguje Michal Ernst, dopadla Vodafone Rally de Portugal nad očekávání dobře. Hlavně po první etapě, kdy totálně selhaly pneumatiky a hrozilo, že posádka Semerád Rally teamu vůbec nespatří cíl, je celkový výsledek s umístěním na stupních vítězů z říše snů.

žádný příspěvek celý článek »

Rally de Portugal: Double pro Citroen, Latvala třetí

foto

27. března 2011 • 16:15

Vítězem letošní Vodafone Rally de Portugal se tedy stal Sebastien Ogier před Sebastienem Loebem a tým Citroen si tak z portugalské šotoliny odváží maximální počet bodů. Spokojen s předvedeným výkonem může být i třetí Jari-Matti Latvala.

příspěvků: 5 celý článek »

Jan Černý Portugalskou rally nedokončil

foto

26. března 2011 • 22:30

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se počátkem minulého týdne vydali do Portugalska, aby se zde připravili na svůj první start v soutěži mistrovství světa. V jedné posádce spolu startují v tzv. WRC-Academy, což je projekt pro výchovu mladých jezdců do soutěží mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Trénink na Portugalskou superspeciálku (VIDEO)

foto

24. března 2011 • 16:00

Jž za chvíli odstartuje úvodní superspeciálka letošní Vodafone Rally de Portugal. Krátce po obědě proběhly netradičním způsobem seznamovací jízdy - všichni závodníci totiž směli použít pouze zapůjčené golfové elektrovozíky...

žádný příspěvek celý článek »

Ken Block neodstartuje do Rally Portugal (VIDEO)

foto

24. března 2011 • 12:00

Americký pilot Ken Block neodstartuje do Vodafone Rally de Portugal. Při včerejším shakedownu poslal svou Fiestu WRC pětkrát přes střechu. Zatímco oba členové posádky byli večer propuštění z nemocnice, vůz je hodně poškozený a tým není schopen jej dát včas do provozuschopného stavu.

příspěvků: 3 celý článek »

Honza Černý na startu prvního světa

foto

24. března 2011 • 09:30

Jan Černý se spolu s Pavlem Kohoutem postaví na start první soutěže Mistrovství světa Vodafone Rally de Portugal. Pro mladíka z Příbrami Jana Černého, se ve čtvrtek otevře nová kapitola jeho soutěžácké kariéry. Spolu se svým spolujezdcem Pavlem Kohoutem se postaví na start první soutěže Mistrovství světa, konkrétně na Portugalskou rally.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën DS3 WRC na portugalském tažení

foto

24. března 2011 • 08:00

Vítězstvím v Rally Mexiko dostal Citroën DS3 WRC šotolinový srovnávací bod pro další podniky mistrovství světa. A tak po návratu do Evropy z Mexika nemá Citroen Total World Rally Team jiný cíl ani v Portugalsku - pokračovat ve vítězném tažení. Obě posádky francouzského týmu, Sébastien Loeb - Daniel Elena a Sébastien Ogier - Julien Ingrassia touží po vítězství s tím, získat co nejvíce bodů jak pro světový šampionát pilotů, tak i pro Pohár konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Ogier vítězem shakedownu Vodafone Rally de Portugal (+VIDEO)

foto

23. března 2011 • 20:35

Vítězem tradičního shakedownu před nadcházející Vodafone Rally de Portugal se stal pilot týmu Citroën Racing, Sebastien Ogier, následovaný týmovým kolegou Sebastienem Loebem a Jari-Matti Latvalou s Fiestou WRC. O vzruch v průběhu testu se postaral Ken Block, který poslal Fiestu WRC po kontaktu se skálou přes střechu, díky čemuž musel být na okamžik shake přerušen.

příspěvků: 2 celý článek »

Preview Vodafone Rally de Portugal - PowerStage (video)

foto

23. března 2011 • 19:25

O nadcházejícím víkendu pokračuje seriál mistrovství světa FIA v rally na evropské půdě, respektive v Portugalsku. Jak bude vypadat závěrečná PowerStage, na to se nyní můžete podívat na videu, které nám zaslali kolegové z WRC rádia, které můžete jako obvykle poslouchat během soutěže i na iPhone.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád před Rally de Portugal

foto

23. března 2011 • 10:00

Martina Semeráda a Michala Ernsta čeká další soutěž Mistrovství světa produkčních vozů. Bude jí náročná, ale velmi krásná soutěž v oblasti přímořského letoviska Algarve, kde je většina povrchu rychlostních zkoušek tvořena šotolinou nejrůznější kvality.

žádný příspěvek celý článek »

Projekt WRC Academy byl zahájen

foto

14. března 2011 • 08:00

Mezinárodní automobilová federace se rozhodla zřídit WRC Academy jako nástupnický seriál v posledních letech hodně upadajícího JWRC. První ročník tohoto projektu byl v minulých dnech definitivně zahájen.

žádný příspěvek celý článek »

toplist