www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - ADAC Rally Deutschland (SWRC)

Aaron Burkart se stále pokouší o mistrovství světa

18. března 2011 • 10:00

Německý mladík Aaron Burkart se zapíše do historie automobilových soutěží jako poslední juniorský světový šampion JWRC. Ani tento titul mu však neotevřel vrátka k zářnější budoucnosti a syn bývalého soutěžáka stále neví, zda a kde bude letos jezdit.

André Kachel - Aaron Burkart - Rally Catalunya 2010

„Úspěch v loňském roce byl obrovský a určitě mi pomohl při jednání s partnery. Bohužel to i díky současné ekonomické situaci není dostatečně mnoho, takže zatím nevíme, co se mnou v letošním roce bude,“ řekl Aaron Burkart.

Ten trvá na pokračování v mistrovství světa, jeho snem byla účast v SWRC. „Pracovali jsme na tom hodně, ale nepodařilo se nám sehnat základní budget 700 000 euro. Termín pro poslání přihlášky už vypršel, takže jsme ze hry. Pořád ale můžu pokračovat na programu řekněme čtyř závodů, kde bychom se mohli porovnat s konkurencí. Musíme si ale pospíšit, čas běží. Teď jsem ještě šampionem, ale příští rok už budu 'bývalým šampionem'. Pokud se nám nepodaří naplnit tyto plány, ukončím kariéru, protože startovat v německém šampionátu rozhodně nepatří mezi mé cíle,“ dodal devětadvacetiletý pilot.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist