www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - ADAC Rally Deutschland (SWRC)

Francouzská rally byla pro Red Bull Škoda tým nešťastná

foto

3. října 2011 • 08:40

Sportovní výkony týmu Red Bull ŠKODA ustoupily tentokrát s ohledem na události během soutěže do pozadí. Předposlední podnik šampionátu SWRC skončil pro posádku Gassner/Wüstenhagen po havárii předčasně. V deváté rychlostní zkoušce narazila jejich Fabia Super 2000 čelně do stromu. Gassner vyvázl bez zranění, Kathi Wüstenhagen utrpěla zlomeninu pánve a žebra.

příspěvků: 12 celý článek »

Fotogalerie z různých koutů světa a Evropy

foto

12. září 2011 • 14:40

Během náročného léta se nasbíralo několik fotogalerií, na jejichž zveřejnění se v nabitém kalendáři nedostalo. Proto se dnes snažíme tyto resty napravit a vy tak dnes dostáváte příležitost prohlédnout si snímky z některých soutěží uskutečněných během letošního léta.

příspěvků: 1 celý článek »

Double a nový rekord Citroënu

foto

22. srpna 2011 • 20:05

Citroën Total World Rally Team si na Rally Německo zajistil už třetí dvojnásobný triumf - první a druhé místo na stupních vítězů. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia vybojovali své první vítězství na asfaltu před Sébastienem Loebem a Danielem Elenou. Citroën vybojoval 78. úspěch ve FIA World Rally Championship a stal se nejúspěšnějším výrobcem v tomto sportu.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop si letos moselské víno příliš nevychutnal

foto

22. srpna 2011 • 19:45

Za pár týdnů čeká všechny vinaře v okolí řeky Mosely vinobraní a už teď se všichni předhánějí v odhadech kvality vín z letošní sklizně. Pokud by měl jejich nejvýraznější chuť odhadovat Martin Prokop, nejspíš by tipnul, že vína ročníku 2011 budou s velmi nízkým obsahem cukru, zkrátka suchá, trpká ba přímo kyselá.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Deutschland od Miroslava Knedly

foto

22. srpna 2011 • 07:00

O uplynulém víkendu se jel první (a zároveň předposlední) asfaltový díl letošního seriálu mistrovství světa - Rallye Deutschland. Německou soutěž i tentokráte opanovaly Citroëny, jen vítězem nebyl i díky defektu tradiční Loeb. Jak to v okolí Trieru vypadalo můžete shlédnout z fotografií Miroslava Knedly.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Deutschland: Ogier přerušil Loebovu vítěznou sérii

foto

21. srpna 2011 • 15:20

Sebastien Ogier vyhrál svoji první asfaltovou soutěž mistrovství světa FIA a zároveň se stal prvním jezdcem, který přerušil neuvěřitelnou sérii vítězství Sebastiena Loeba na Německé rally. Nic na tom už nezměnila ani závěrečná zkouška v ulicích Trevíru.

příspěvků: 6 celý článek »

Prokop ovládnul sobotní testy, propast v celkových výsledcích však zůstává

foto

21. srpna 2011 • 08:50

Dojmy Czech Ford National Teamu z letošní Německé Rally jsou, řečeno jazykem salónních intelektuálů, ambivalentní. Na jedné straně zklamání z páteční chyby v úvodu závodu, po které neodvratně následoval výlet z trati a odstoupení. Vztek z bezostyšné krádeže a rozčarování z chování soupeřů.

žádný příspěvek celý článek »

Honza Černý s Pavlem Kohoutem v Německu nakonec pátí

foto

21. srpna 2011 • 08:20

Dva náročné dny, které od rána do večera vyplňovalo závodění na specifických rychlostních zkouškách Německé Rally, má za sebou Jan Černý i jeho spolujezdec Pavel Kohout. Mladíci z České republiky absolvovali plný počet kilometrů, který je předepsán pro jezdce WRC Academy a dosáhli tak cíle Rally Deutschland.

žádný příspěvek celý článek »

Smůla z prvního pro Red Bull ŠKODA tým pokračuje

foto

20. srpna 2011 • 21:25

Německá rally ve vinařské oblasti řeky Mosely i dnes servírovala napínavou a dramatickou podívanou. Red Bull ŠKODA tým si však i nadále vybírá smolnou daň první asfaltové soutěže v kalendáři. Po defektech z poslední zkoušky úvodní etapy obou pilotů i v sobotu nabírali Hänninen s Gassnerem ztráty kvůli proraženým pneumatikám.

žádný příspěvek celý článek »

Černému a Kohoutovi v úvodu chyběla dravost

foto

20. srpna 2011 • 08:20

Posádka Jan Černý - Pavel Kohout, reprezentující Českou republiku na soutěži mistrovství světa v Německu, se v pátek vrhla do šesti rychlostních zkoušek, které tvořily první etapu této rally.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen i Gassner ztratili nadějné pozice

foto

19. srpna 2011 • 23:00

První asfaltová soutěž šampionátu SWRC v okolí historického města Trieru byla poznamenána deštěm ve druhé rychlostní zkoušce úvodní etapy a zároveň velmi smolným závěrem dne pro obě posádky Red Bull ŠKODA týmu.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem vylétli na druhé RZ z trati Německé rally

foto

19. srpna 2011 • 15:20

Již kolem pátečního poledne se v tabulce live timingu z Německé Rally, v řádku určeném pro mezičasy české posádky začalo objevovat hrozivé NIC. Naděje českých fandů upírající se k výpadku monitorovacícho systému bohužel rozptýlila strohá textová zpráva managementu Czech Ford National Teamu – 'Car 30 metres out in vineyard. Crew OK'.

žádný příspěvek celý článek »

Černý Kohout vyrazil do vinic

foto

19. srpna 2011 • 07:15

Ford Fiesta R2 české posádky Jan Černý – Pavel Kohout ve čtvrtek večer přejel startovní rampu pod historickou stavbou Porta Nigra v centru Trieru, kde odstartovala Německá Rally. Pro mladíky z České republiky je to letos čtvrtá rally mistrovství světa zařazená do WRC Academy, programu pro hledání nových talentů automobilových soutěží.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Německé rally od Michéla Riecherta

foto

18. srpna 2011 • 19:00

Atmosféru dnešního žhavého letního dne v německém Trieru a jeho okolí si můžete navodit při shlédnutí snímků z oficiálního shakedownu i tréninku městské PowerStage, kterou posádky absolvovaly v malých automobilech poháněných nikoliv benzínem, ale elektrickou energií.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem vstupují do Německé Rally 2011

foto

18. srpna 2011 • 18:30

Porta Negra, nejvýznamější památka stotisícového německého města Trier, toho od roku 200 n.l., kdy byla dokončena, viděla již mnoho. Dnes večer se podeváté stane svědkem představení těch nejlepších posádek mistrovství světa v nejnáročnější automobilové disciplíně - rally.

žádný příspěvek celý článek »

toplist