www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Thermica Rally Lužické hory (MČR-S)

Projekt Junior Sport Talent se představuje

20. března 2011 • 17:00

Talentovaný valašský pilot Miroslav Jakeš je hlavní postavou nově vzniklého sdružení Junior Sport Talent. Pod jeho hlavičkou absolvuje v letošní sezoně kompletní seriál sprintrally.

Design Miroslava Jakeše pro sezónu 2011

Hlavním posláním sdružení Junior Sport Talent (JST) je soustavné vyhledávání a podpora talentovaných sportovců, zejména ve finančně náročných sportovních odvětvích za účelem jejich dalšího růstu v daných disciplínách, podpora sportovních akcí a sportu obecně.

„Současně probíhající projekt je zaměřen na podporu talentů v motoristickém sportu. A to nejen finančně, ale zejména v oblasti vzdělávání, v technické a organizační pomoci, kterou se těmto mladým závodníkům snažíme zajistit ve spolupráci s těmi nejlepšími v dané disciplíně,“ objasňuje zakladatel JST Ing. Bohdan Havlík

Kromě Miroslava Jakeše, jehož vůz Mitsubishi Lancer Evo IX bude připravovat Kresta Racing, vyrazí do sezony s podporou JST Vladimír Mandík. V jeho případě zůstává soutěžáckým nářadím Škoda Fabia TDI. Další aktivity JST budou v letošní sezoně mířit do autokrosu a do závodů silničních motocyklů.

„Miroslav Jakeš zůstal po loňské sezoně bez hlavního sponzora. Jsme si ale vědomi jeho talentu, takže jsme se rozhodli podpořit ho ve sprintovém šampionátu. Navíc bude při dvoudenních závodech působit v roli špiona. V týmu bude mít na starosti předpověď počasí nebo volbu pneumatik. Chci ho zasvětit do věcí, díky nímž může být konkurenceschopnější,“ říká Roman Kresta, jenž se v tomto projektu objeví zároveň v roli „učitele“. „Mirek se u nás bude zdokonalovat technicky i fyzicky. Je to kluk, ve kterém vidím budoucnost, proto se mu v rámci svých možností snažím pomoci,“ dodal.

Miroslav Jakeš se objeví ve sprintrally společně s navigátorem Petrem Grossem. Více informací k novému projektu JST najdete na internetových stránkách www.juniortalent.cz.

Junior Sport Ralent
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist