www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Thermica Rally Lužické hory (MČR-S)

Rally Lužické hory v plné přípravě

foto

6. prosince 2011 • 11:00

Zatímco se v Praze připravovaly soutěžní posádky před startem 17. ročníku Pražského rallysprintu, v Hrádku nad Nisou se v pátek 2. prosince v areálu Kristýna sešla většina členů organizačního výboru patnáctého ročníku Rally Lužické hory 2012 (uskuteční se ve dnech 27. – 28. dubna).

žádný příspěvek celý článek »

Pátý ročník Lužického poháru v cíli

foto

1. listopadu 2011 • 07:00

Myšlenka mezinárodního Lužického poháru – Lausitz Pokalu vznikla před více než pěti lety mezi členy organizačního výboru Rally Lužické hory především kvůli zatraktivnění startovního pole a zvýšení sportovní hodnoty soutěže. Po pětiletém bilancování lze říci, že se záměr zpočátku dvoustranné spolupráce (Německo, Česká republika) k níž se posléze přidalo Polsko, naplnil.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Lužických hor, Tříbeče a Bükfürdõ Rallye od Luboše Laholy

foto

10. června 2011 • 10:00

Náš stálý redakční spolupracovník Luboš Lahola si pro vás připravil kompilaci nejlepších záběrů ze tří rozdílných soutěží - Thermica Rally Lužické hory, Rally Tríbeč a Prince Groupama Garancia Bükfürdõ Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Lužice opět nastavily laťku vysoko

foto

3. května 2011 • 07:00

Tým Ascot MB Motorsport dorazil po zimní přestávce do Lužických hor pouze s jedním vozem. Závodnická přestávka se ale na Petru Pelechovi výrazněji nepodepsala a první start letos proměnil ve výhru ve skupině 8.

žádný příspěvek celý článek »

Toba Czech MH racing team zajel v „Lužičkách“ výborně

foto

2. května 2011 • 07:00

Skvěle si vedl na prvním sprintu sezony v Lužických horách Toba Czech MH racing team. Posádky Martin Hudec - Jiří Černoch a Jaroslav Pešl - Radek Juřica, obě jedoucí na vozech Mitsubishi Lancer EVO IX, atakovaly na skvěle obsazeném podniku první desítku absolutního pořadí a nakonec se seřadily těsně za ní. Pešl skončil absolutně jedenáctý a Hudec o pouhých šest vteřin za ním na dvanáctém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické hory od Roberta Balcara

foto

27. dubna 2011 • 17:45

Zahajovacím podnikem letošního Ecosun mistrovství České republiky ve sprintrally byla tradičně Thermica Rally Lužické hory. Na sluncem prozářené rychlostní zkoušky na severu republiky se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Robert Balcar, jehož snímky si můžete dnes prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Osvědčený vůz Sparrow racing teamu vyhrávat nezapomněl

foto

27. dubna 2011 • 17:15

Po nešťastné Šumavě se tuzemský rallyeový kolotoč přesunul do dalšího českého pohoří. Úvodního podniku osmidílného seriálu Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrallye se na severu Čech zúčastnilo pět posádek v kokpitech vozů připravovaných zlínským Sparrow racing teamem. Čtrnáctý ročník Thermica Rally Lužické hory se nejvíce vydařil navrátivšímu Petru Grafkovi, který s Hondou Civic vyhrál nabitou třídu 9.

žádný příspěvek celý článek »

Bronzový Martin Bujáček na velikonočních Lužičkách

foto

27. dubna 2011 • 16:45

Letošní téměř letní Thermica Rally Lužické Hory je zdárně za námi. Úvodního podniku rallysprintového mistrovství se zúčastnila i posádka týmu BH CAPO Car racing ve složení Martin Bujáček – Marek Omelka. Pro juniorského vicemistra to byl celkově už čtvrtý start na této soutěži. Ze znalosti rychlostních zkoušek ale příliš těžit nemohl, jelikož tratě byly oproti dřívějšku dosti odlišné.

žádný příspěvek celý článek »

JTRT: Mise splněna

foto

27. dubna 2011 • 13:00

JT Říha Group rally team úspěšně dokončil Thermica rally Lužické hory, zahajovací podnik šampionátu sprintrally. Do Hrádku nad Nisou odjížděl bezmála třicetičlenný JTRT v dobré náladě. Krátce před odjezdem proběhl test, na kterém se o své zkušenosti podělil testovací jezdec Prodrivu Terry Kaby. Očekávanou premiéru si měl odbýt dámský tým.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Thermica Rally Lužické hory od Bronislava Končitíka

foto

27. dubna 2011 • 08:00

Thermica Rally Lužické hory, úvodního podniku letošního rallysprintového šampionátu, se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Bronislav Končitík. Vy se dnes můžete podívat, jak to vypadalo o uplynulém víkendu na rychlostních zkouškách kolem Hrádku nad Nisou.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý dovedl Citroën DS3 R3T k vavřínům

foto

26. dubna 2011 • 21:15

Příbramská posádka Jan Černý – Pavel Kohout otestovala při Rally Lužické hory vůz Citroën DS3 R3T stáje Gekon Racing. V nabité konkurenci získala solidní třináctou příčku absolutně, vítězství v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou a ve třídě 5.

žádný příspěvek celý článek »

Junior Sport Talent v Lužičkách mezi nejrychlejšími

foto

26. dubna 2011 • 12:50

Projekt Junior Sport Talent má na svém kontě po Rally Lužické hory první vavříny. Dvojice Miroslav Jakeš – Petr Gross obsadila druhou příčku v absolutní klasifikaci a opanovala třídu 3, Vladimír Mandík s Michaelou Mandíkovou zvítězili ve třídě 11.

žádný příspěvek celý článek »

Koči - Ferencz druzí v rámci své třídy

foto

26. dubna 2011 • 09:25

Preteky Thermica Rally Lužické hory 2011 (prvé podujatie Ecosun MCR ve sprintrally) boli tohtoročnou ostrou premiérou pre mladú posádku tímu Styllex motorsport Martin Koči – Imrich Ferencz na vozidle Citroën C2 R2 MAX.

žádný příspěvek celý článek »

TNT mají za sebou hektický úvod rallysprintové sezony

foto

26. dubna 2011 • 09:00

V úvodním podniku MČR Sprintrally Rally Lužické hory obsadila posádka Jaromír Tarabus – Igor Norek páté místo v absolutním pořadí. Na poslední chvíli před závodem musel tým řešit změnu vozu, takže místo ohlášeného týmového Abarthu Grande Punto S2000 se posádka představila stejně jako v celé loňské sezoně s vozem Ford Fiesta S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Na Thermica rally se nejvíce radovali Kahle a Jakeš

foto

26. dubna 2011 • 08:00

Hned dva velké vítěze má sobotní Thermica rally Lužické hory, jejíž trať vedla Libereckem. V Hrádku nad Nisou se po absolvování osmi rychlostních zkoušek nevíce radovali absolutní vítězové 14. ročníku a zároveň vítězové klasifikace Lužického poháru Matthias Kahle – Christian Doerr s pečlivě připraveným vozem Škoda Octavia WRC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist