www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Bonver Valašská Rally (MMČR)

Valašská Rally: vítězem Kopecký, Kresta druhý ( + MP3 z cíle)

26. března 2011 • 17:45

Úvodní podnik letošního Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Bonver Valašská Rally, odstartuje dnes v 17:15. Dopolední technickou přejímkou nakonec prošlo 64 posádek. Dnes jsou na programu čtyři rychlostní zkoušky.

Jan Kopecký - Petr Starý, Škoda Fabia S2000 - Bonver Valašská Rally 2011

Výsledky ONLINE

Základní informace k Bonver Valašské Rally

Diskuze k Bonver Valašské Rally

---

2.etapa

Ohlasy z cíle

Ani v cíli jubilejní 30. Bonver Valašské rally jsme samozřejmě neopomenuli zpracovat tradiční rozhovory s nejlepšími posádkami soutěže. Ty si nyní můžete sami poslechnout i bez přihlášení po kliknutí na následující link.

Ohlasy po RZ 10 - cíl

RZ 10 - Santov 2

Neuvěřitelně napínavý závěr připravila poslední vložka Valašské rally, druhý průjezd nejdelší zkouškou soutěže - Santov. Cílovou fotobuňku protnul v nejrychlejším čase jezdec Peugeot Delimax Total Teamu Pavel Valoušek, který porazil Romana Krestu o 2,2 sekundy. V celkovém součtu časů však Krestovi zůstala k dobru po více jak 150 měřených kilometrech jedna desetina sekundy, která tak rozhodla napínavý souboj o desetiny po oba dva dny právě v jeho prospěch. Na první příčce se již nic nezměnilo a tovární jezdec Škody Motorsport, Jan Kopecký, si připisuje do šampionátu plný počet bodů.

Smolný závěr prožil Jaromír Tarabus, kterému v samotném závěru soutěže vypověděl službu motor debutující Škody Fabie R2 týmu Impromat Motorsport, která se ovšem po celou dobu ukazovala ve skvělém světle. Cíl úvodního podniku českého mistrovství nespatří po havárii ani Lukasz Habaj, který havaroval.

Ohlasy po RZ 9

Po prvním průjezdu rychlostní zkouškou Santov se startovní pole ještě jednou vrátilo na náměstí do Valašského Meziříčí, kde proběhla kontrola přeskupení před závěrečnou zkouškou letošní Bonver Valašské rally. Aktuálně si teď ještě před jejím startem poslechnout komentáře hlavních aktérů rally.

Ohlasy po RZ 9

RZ 9 - Santov

První průjezd legendární zkouškou Santov příliš změn do výsledků nepřinesl. Opět se stal kořistí Jana Kopeckého, druhý Kresta navýšil náskok na Pavla Valouška o 1.3 vteřiny. Šestým časem absolutně se posunul před Martina Bujáčka Antonín Tlusťák, Václav Arazim pak překonal problémy se trápícího Lukasze Habaje.

Ohlasy po RZ 8

V polovině dne se startovní pole vrátilo do Valašského Meziříčí, kde se konala kontrola přeskupení. Díky komentářům jezdců jsme získali další informace o průběhu soutěže a vy si je můžete volně poslechnout i bez přihlášení po kliknutí na následující link.

Ohlasy po RZ 8

RZ 8 - Špičky

Také osmou rychlostní zkoušku vyhrává jan Kopecký a navyšuje svůj náskok nad 30 vteřin. Roman Kresta byl o 2.2 vteřiny rychlejší než Pavel Valoušek a poprvé se dostává před Pavla Valouška. Před startem do dvou průjezdů legendárním Santovem má Kresta na Valouška náskok přesně jednu vteřinu.

Ohlasy po RZ 6

Po prvních dvou sobotních zkouškách měly posádky možnost využít krátké pauzy ve vzdáleném servisu v Hustopečích nad Bečvou. Jejich komentáře, v nichž jsme se dozvěděli řadu zajímavých informací, si opět můžete volně poslechnout i bez přihlášení po kliknutí na následující link.

Ohlasy po RZ 6

RZ 7 - Helfštýn

Rychlá rychlostní zkouška kolem hradu Helfštýn evidentně sedí Škodovkám. Opět byl s průměrem vyšším než 124 km/h nejrychlejší Jan Kopecký před Romanem Krestou a Pavlem Valouškem. O největší pozdvižení se postaral Jaroslav Orsák, kterého krátce před cílem rozhodila nerovnost na cestě, vyletěl mimo trať, šel přes střechu a přerazil strom. Naštěstí to vypadá, že posádka nebyla zraněna.

RZ 6 - Špičky

Nejkratší zkouška soutěže se stala kořistí Pavla Valouška, první trojice se však ve výsledcích vešla do devíti desetin, takže na průběžné klasifikaci se mezi nimi nic zásadnějšího nezměnilo. Výtečný pátý čas zajel Martin Bujáček, který se probojoval již na šestou příčku absolutní klasifikace, když přeskočil Antonína Tlusťáka, Jaroslava Orsáka a Lukasze Habaje, který si připsal desetivteřinovou penalizaci za předčasný start. Naopak výrazněji ztratili Daniel Běhálek a Josef Peták, oba kvůli defektu. Roman Kresta má problémy s ruční brzdou, Václav Pech s elektronikou.

RZ 5 - Helfštýn

I úvodní zkouška druhé etapy se stává kořistí Jana Kopeckého, který navýšil svůj náskok už na 24 vteřin. V souboji o druhé místo byl o dvě desetinky rychlejší Roman Kresta, na Pavla Valouška momentálně ztrácí 2.4 vteřiny. Svou snahu o posunu vzhůru potvrzuje Jaroslav Orsák, pátým časem už se dostal před Lukasze Habaje. Obdobně v souboji o konec první desítky Martin Bujáček přeskočil o pouhou desetinu Daniela Běhálka.

---

1.etapa

Ohlasy po RZ 4

Před večerní servisní pauzou jsme měli možnost hovořit prakticky se všemi posádkami na čele průběžné klasifikace soutěže. Audio si opět můžete volně poslechnout i bez přihlášení po kliknutí na následující link.

Ohlasy po RZ 4

RZ 4 - Straník

I poslední rychlostní zkoušku vyhrává Jan Kopecký a upevňuje si tak vedení po první etapě. Na druhého Pavla Valouška trápícího se s převodovkou má celkem luxusní náskok 16.5 vteřiny, třetí Roman Kresta ztrácí o 2.6 vteřiny víc. S menším odstupem je čtvrtý Václav Pech, zbytek startovního pole jede svou vlastní soutěž. Zatím nejrychlejší z nich je Roman Odložilík před opět velice rychle jedoucím Polákem Lukaszem Habajem, Jaroslavem Orsákem, Antonínem Tlusťákem, Danielem Běhálkem a Martinem Bujáčkem.

RZ 3 - Štramberk

I druhý průjezd štramberskou zkouškou se stává kořistí Jana Kopeckého, který tentokráte ulétl svým soupeřům výraznějším rozdílem a navýšil svůj náskok ve vedení na více než deset vteřin. Roman Kresta dnes poprvé dokázal porazit Pavla Valouška, po této zkoušce na něj i nadále ztrácí čtyři vteřiny. Čtvrtý Václav Pech ztrácí již více než třicet vteřin.

Velkou ztrátu zaznamenal Michal Solowow, kterého na přejezdu k RZ 3 zastavila Policie ČR, nakonec nasbíral v ČK 3 90 vteřin penalizace. Na zkoušce havarovali Roman Michalík, Antonín Matys a Ondřej Blaťák, Lubomír Minařík odstoupil v servisu před RZ 3 kvůli poruše motoru.

Ohlasy po RZ 2

Po prvních dvou testech se posádky dostaly do přeskupení ve Valašském Meziříčí, kde jsme měli možnost je vyzpovídat. Rozhovory v podobě tradičních MP3 nahrávek si můžete poslechnout po kliknutí na následující link.

Ohlasy po RZ 2

RZ 2 - Straník

Druhá rychlostní zkouška se stala kořistí Pavla Valouška, který stáhl 1.1 vteřiny z náskoku vedoucího Jana Kopeckého. Roman Kresta opět zajíždí třetí čas a stejnou příčku si drží i v absolutní klasifikaci. Čtvrtou příčku od úvodních kilometrů drží Václav Pech.

Oproti první zkoušce trochu ztratil Jaroslav Orsák, kterého zradila světelná rampa, Lubomíra Minaříka trápí nesprávně fungující motor jeho Clia R3.

RZ 1 - Štramberk

Nejrychleji začal na letošní Bonver Valašské Rally tovární jezdec Škody Motorsport Jan Kopecký. Na jediné dnešní zkoušce, kde alespoň první posádky jedou ještě za světla, porazil Pavla Valouška o 4.3 a Romana Krestu o 7.3 vteřiny. Trať byla kompletně suchá, je zataženo a chladno. Ještě před startem odstoupil kvůli zdravotním problémům spolujezdce Miroslav Fišer, Tomáš Kurka skončil na RZ 1 mimo trať, Lukáš Pondělíček skončil kvůli dvojitému defektu. Martin Vlček pokosil švestku, s poškozeným vozem ale byl schopen pokračovat dál.

---

Technickou přejímkou prošlo 64 posádek. Před chvílí skončil shakedown.

Vysledky shakedownu

1. Valoušek-Hrůza, Peugeot 207 S2000, 1:12.5

2. Kopecký-Starý, Škoda Fabia S2000, 1:13.5

3. Pech-Uhel, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:14.5

4. Habaj-Spentany, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:14.7

5. Kresta-Gross, Škoda Fabia S2000, 1:15.1

6. Odložilík-Tureček, Škoda Fabia S2000, 1:16.0

7. Tlusťák-Škaloud, Škoda Fabia S2000, 1:16.1

8. Solowow-Baran, Ford Fiesta S2000, 1:16.4

9. Běhálek-Černohorský, Subaru Impreza Sti, 1:16.5

10.Peták-Benešová, Peugeot 207 S2000, 1:17.0

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist