www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Rallye Monte Carlo (IRC)

Mistrovství světa se opět pokouší o Rallye Monte Carlo

31. března 2011 • 18:00

Jedna z nejlegendárnějších automobilových soutěží na světě, Rallye Monte Carlo, po svém odchodu z mistrovství světa nestrádá. Organizátoři světového šampionátu však v poslední době vyvíjejí enormní snahu, aby se monacká soutěž vrátila do mistrovství světa.

Juho Hänninen - Mikko Markkula (Škoda Fabia S2000) - Rallye Monte Carlo 2011

Zato pořadatelé z monackého autoklubu ACM se již několikrát nechali slyšet, že jim v seriálu Intercontinental Rally Challenge nic nechybí a nevidí jediný důvod, proč by se měli do mistrovství světa vracet. Je evidentní, že nyní je na tahu North One Sport, aby nabídli organizátorům dostatečně pádné důvody, proč by tomu mělo být jinak.

V médiích se v těchto dnech rozvířila debata o možnosti odjet Rallye Monte Carlo 2012 jako součást obou šampionátů - jak mistrovství světa, tak Intercontinental Rally Challenge. Této skutečnosti by mohl napomoci fakt, že v příštím roce už budou vozy s motorem 1.6T povoleny i v seriálu IRC. Naopak, velkým problémem můžou být televizní práva - zatímco IRC je seriál zaštítěný Eurosportem, mistrovství světa je pod palcem North One Sport.

Jako každý rok, i v nadcházejících týdnech či měsících se povede řada jednání. Organizátoři Rallye Monte Carlo mohou být celkem v klidu - IRC má i nadále zájem o spolupráci v obdobně nevídaném rozsahu, jako v minulých letech. A promotéři mistrovství světa si moc dobře uvědomují, jak velkou chybu udělali, když monackou soutěž vyřadili před pár lety ze svého kalendáře a nyní se pokouší udělat maximum pro to, aby se tato chyba napravila.

Jak tato situace dopadne, to ukáží až jednání mezi všemi zúčastněnými subjekty. Podaří se jim nalézt společnou řeč?

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
31.03.2011 18:23
Pluto - moderátor
No, zatím to vypadá, že restriktory budou stejné, takže rozdíly budou jen minimální...
31.03.2011 18:04
Karbonyl - moderátor
1.6T sice povoleny budou v obou seriálech, ale pouze jako S2000, nikoliv WRC. Ale oni to kucí nějak zkoulejí :-)
toplist