www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Mogul Šumava Rallye Klatovy (MMČR)

Šumava: Po RZ 3 vedl Roman Kresta, druhá etapa se nepojede (update)

8. dubna 2011 • 21:00

Technickou přejímkou letošní Mogul Šumava Rallye Klatovy prošlo 48 posádek. Světovou premiéru bude mít 'poloviční' R4 kit na Mitsubishi Lancer Evo IX Václava Pecha. Úvodní rychlostní zkouškou bude tradiční Činovský okruh, který startuje v 16:30.

Výsledky ONLINE

Základní informace k Mogul Šumava Rallye Klatovy

Diskuze k Mogul Šumava Rallye Klatovy

---

Při večerní schůzce se jezdci krátce před 21. hodinou dohodli společně s vedením soutěže na tom, že se druhá etapa nepojede. Sportovní komisaři se rozhodli nevydat oficiální konečné výsledky, z toho důvodu nebudou z letošního ročníku vydány žádné výsledky a nikdo neobdrží žádné body.

Tiskové prohlášení č.2 8.4.2011 22:30 hod.

Z rozhodnutí ředitelství a organizačního výboru soutěže byl 46. ročník Mogul Rallye Šumava Klatovy oficiálně ukončen z důvodu tragické nehody posádky startovního čísla 22 na druhé rychlostní zkoušce. Ředitelství, organizační výbor soutěže a celý pořadatelský sbor vyjadřuje všem blízkým zemřelého jezdce hlubokou soustrast.

1.etapa

Na rychlostní zkoušce č. 2 došlo při zachování všech bezpečnostních opatření k havárii posádky č. 22. a ke zranění jezdce s následky neslučitelnými se životem.

V důsledku této havárie byl zbytek 1.etapy zrušen.

Ohlasy po RZ 3

Ohlasy po RZ 3

RZ 3 - Libkov - Soustov

Třetí test se stal kořistí Václava Pecha, Pavel Valoušek a Roman Kresta ztratili 1.7 respektive 2.0 vteřiny. Čtvrtým časem potvrdil vzestup Jan Sýkora, který se celkově posunul na páté místo, když stejně jako Vojtěch Štajf přeskočil Romana Odložilíka.

RZ 2 - Buková - Kdyně

I na druhé rychlostní zkoušce byl nejrychlejší Roman Kresta o 4.6 vteřiny před Václavem Pechem, o desetinu méně zaostal a Pavel Valoušek. Solidní výkon předvedli také čtvrtý Odložilík a pátý Sýkora. Potíže měl Václav Arazim, který se musel vyhýbat velkému psovi (stejně tak i Josef Peták) a navíc měl před koncem zkoušky defekt. Na zkoušce vylétl z trati Martin Bujáček, zkoušku však dokončil. Později bohužel došlo na této zkoušce ještě k již zmiňované havárii s tragickými následky pro Jiřího Skoupila. Spolujezdec Jiří Volf by měl být po nehodě přes svá zranění relativně v pořádku.

Po RZ 2 zůstal na čele průběžné klasifikace Kresta před Pechem a Valouškem, na čtvrté pozici přeskočil Odložilík Vojtěcha Štajfa a na šestou pozici se posunul z osmého místa Jan Sýkora.

Ohlasy po RZ 1

Po první rychlostní zkoušce jsme v rychlosti vyzpovídali několik posádek z čela startovní listiny. Jejich ohlasy z tradičního klatovského okruhu si můžete volně poslechnout ve formátu MP3.

Ohlasy po RZ 1

RZ 1 - Super RZ Klatovský okruh

Úvodní rychlostní zkouška, kterou byl tradiční Činovský okruh, se stala jasnou kořistí Romana Kresty. Zatím druhý čas drží Václav Pech se ztrátou 4.3 vteřiny, třetí je zatím Pavel Valoušek. Pech však doslova 'rozbořil' jeden z retardérů, otázkou tedy je zatížení jeho celkového času penalizací.

Na zkoušce havaroval Robert Adolf, který zablokoval na několik minut trať. Po RZ 1 odstupuje Vladimír Barvík kvůli poruše palivového čerpadla, chladič vyřadil Luboš Gešvinder jun., odstoupil i Jiří Sojka. Jan Hering byl mimo trať.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
08.04.2011 17:27
slonikyta
Jé, hele; Tomaštík po RZ1 - 13tý, to může jít slavit, to tu dlouho nebylo (a nebude) aby s "normálním" autem zajel takový výsledek. Nejel náhodů taky o kolo méně?
toplist