www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Jordan Rally (SWRC)

První etapa Jordánské rally zrušena, zítřek stále nejistý

13. dubna 2011 • 19:20

Nejprve zmatek a chaos, kdy ani samotné týmy netušily, jak bude vypadat oficiální program letošního čtvrtého podniku MS FIA v rally, a poté definitivní oznámení zrušení úvodní etapy soutěže. Taková byla dnešní aktuální situace v Jordánsku.

Problémy s lodí, na níž se nacházely soutěžní vozy a další vybavení jednotlivých týmů, fakticky znemožnily soutěžícím absolvovat dnešní plánovaný program. „Loď převážející vybavení z Evropy se dvakrát porouchala, ale naštěstí jsou auta už na pevnině a k Mrtvému moři dorazí v noci,“ řekl v oficiální zprávě ředitel soutěže Randa Nabulsi. „Rozhodnutí o změně programu prvního dne bylo kolektivní a všichni se můžeme těšit na zítřejší večerní slavnostní start v Jeraši a poté na start první etapy v pátek ráno.“

Budou muset zítra jezdci po svých ... ?

Situace však zdaleka není tak růžová, jak by se mohlo na první pohled zdát. Loď s vybavením továrních týmů dorazila k pevnině dnes po poledni, ale samotné vyloďování začalo o hodně později. Otázkou tedy zůstává, zda nebude ohrožen oficiální shakedown, který byl namísto dneška přeložen na zítřek na 12:30 místního času.

„Tovární týmy v servisní zóně nemají prakticky žádné vybavení, jsou tu jen soutěžní auta,“ řekl v telefonickém rozhovoru pro AutoSport.CZ přímo z místa konání rally manažer týmu JM Racing Miroslav Houšť. „Jejich servisní podpora by měla podle aktuálních zpráv dorazit ve čtvrtek ve čtyři hodiny ráno.“

„Není ovšem vůbec jisté, jestli servisní trucky stihnou překročit izraelsko-jordánskou hranici dnes do devíti hodin večer. To by situaci opět zkomplikovalo, protože hranice se tady v devět večer uzavírají,“ dodal Houšť.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist