www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Thermica Rally Lužické hory (MČR-S)

Bujáček s Omelkou se chystají na Lužické hory

21. dubna 2011 • 15:30

V sobotu 23. dubna se naplno rozběhne i sezona jednodenních automobilových soutěží. Úvodním podnikem bude velmi oblíbená Thermica Rally Lužické Hory, kde se posádky představí prvně od tragické rally na Šumavě. V seznamu přihlášených najdeme velmi silnou konkurenci několika vozů WRC či například návrat Karla Trojana s Lancerem deváté evoluce. Se stejným vozem od otrokovického týmu K.I.T. Racing CS a startovním číslem 15 se v okolí Hrádku nad Nisou představí posádka týmu BH Capo Car Racing ve složení Martin Bujáček - Marek Omelka, která má v plánu celý seriál sprintů.

Martin Bujáček - Marek Omelka (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Mogul Šumava Rallye Klatovy 2011

Pro Martina to bude celkově už čtvrtý start na této soutěži, která je specifická velkou konkurencí i díky zařazení do Lausitz cupu. Dalo by se tedy říci, že by zde už mohl těžit ze zkušeností, které nabyl při předchozích startech. „Soutěž ve Hrádku nad Nisou, která je typická velmi náročnými a kvalitními tratěmi, je určitě pro začátek rallysprintového šampionátu výborná. Jak jde vidět ze seznamu přihlášených, konkurence bude obrovská,“ říká před odjezdem do Lužických hor sám jezdec. „Pojedeme celý mistrák stejně jako náš největší soupeř mezi juniory - loňský mistr Míra Jakeš. Je těžké si stanovovat nějaké přesné cíle před začátkem soutěže, ale mezi produkčními vozy ve skupině 3 bychom se rádi porvali o stupně vítězů. Ve sprintech není moc místa na taktizování, zde se musí jet rychle od začátku až do konce a na dohánění chyb není moc prostoru,“ uzavírá Martin.

Soutěž odstartuje v sobotu 23. dubna v 9 hodin na náměstí v Hrádku. Posádky, které dojedou až na cílovou rampu budou za sebou mít něco málo přes 70 ostrých kilometrů. Jménem celého týmu bych chtěl všechny diváky pozvat k tratím této krásné soutěže, kde můžete pořádně fandit i Martinovi s Markem!

Libor Hladiš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist