www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Thermica Rally Lužické hory (MČR-S)

Matthias Kahle vyhrál Thermica Rally Lužické hory

23. dubna 2011 • 16:30

Letošní rallysprintová sezóna začíná. Celkem 137 posádek se představí na rychlostních zkouškách Thermica Rally Lužické hory. V okolí Hrádku nad Nisou panuje teplé a slunečné počasí. Kdo vstoupí nejlépe do nového ročníku sprintů?

Výsledky Thermica Rally Lužické hory

Diskuze k Thermica Rally Lužické hory

---

RZ 8 - Kunratic

Je rozhodnuto. Matthias Kahle si připisuje vítězství nejen na poslední rychlostní zkoušce, ale i v rámci absolutní klasifikace. Stříbro si při premiéře s Petrem Grossem připisuje Miroslav Jakeš, bronzový končí i přes mohutný finiš 'domácí' Jan Sýkora. Bramborová příčka nakonec zbyla na Jaromír Tomaštík, první pětku uzavřel Jaromír Tarabus. Jedinou významnější změnou na poslední zkoušce je vítězství Firly nad navrátilcem Trojanem v boji o devátou příčku absolutně.

RZ 7 - Jindřichovice pod Smrke

I sedmou zkoušku vyhrává Jaromír Tomaštík a snížil svou ztrátu na čelo na 6.5 vteřiny. Také Miroslav Jakeš se o dvě vteřiny přiblížil vedoucímu Matthiasi Kahlemu i dvě vteřiny. V souboji o nejrychlejší dvoutisícovku je nejspíše rozhodnuto, Jan Dohnal nabral větší ztrátu.

RZ 6 - Ještě

Druhý průjezd kolem vysílače na Ještědu je oproti prvnímu zkrácený o jednu třetinu. Závod do vrchu nesedí Janu Sýkorovi, přes kterého se v absolutní klasifikaci dostali nejen Matthias Kahle, ale i Miroslav Jakeš. Další vítězství si připisuje Jaromír Tomaštík a přibližuje se tak do souboje o stupně vítězů. Nejrychlejší piloti vozů S2000 bojují v bratrovražedném souboji až o páté místo, Tarabus má zatím na Dohnala 3.8 vteřiny.

RZ 5 - Bílý Koste

Druhá sekce začala opět úsekem Bílý Kostel. Klasifikaci tentokrát opanovali Jakeš a Sýkora, kteří jsou před Matthiasem Kahlem na prvních příčkách i v průběžném pořadí. Výtečný desátý čas zajel Jiří Vrkoslav a drží se na druhém místě mezi dvoukolkami.

RZ 4 - Kunratic

Opět se mění situace. Vítězství na zkoušce si připisuje Jan Sýkora a dostává se do vedení, když odstouvá do té doby prvního Tomaštíka. Dílčí úspěchy na testu si za Sýkorou připisují Matthias Kahle a Jaromír Tarabus. Díky tomu nastává skutečně unikátní situace, kdy je prvních šest posádek absolutní klasifikace v necelých deseti vteřinách. Připisujeme si i další odpadlíky - Jana Jelínka zradila převodovka, Petra Trnovce diferenciál, Romanu Odložilíkovi se před letmým cílem rozpadl disk.

RZ 3 - Jindřichovice pod Smrke

Pohroma favoritů pokračuje. Na nejdelší zkoušce celé soutěže odstupuje dosud vedoucí Pavel Valoušek, kterého zklamala jeho Fabia WRC. Nedaří se ani Odložilíkovi, kterého trápí uvolněná rezerva. Vítězstvím na zkoušce se posouvá do vedení Jaromír Tomaštík, před Miroslava Jakeše a Matthiase Kahleho. Výbornými časy se výše posouvají i Jan Sýkora a Věroslav Cvrček. Na chvíli byl mimo trať rychle jedoucí dvoukolkář Robert Nešpor, trápení s technikou se po testu rozhodl ukončit Oleksii Tamrazov.

RZ 2 - Ještě

Roman Odložilík začíná stahovat svou ztrátu z úvodního testu, při prvním průjezdu kolem Ještědu byl obhájce loňského prvenství nejrychlejší. Jaromír Tomaštík zajel výborný druhý čas, čímž se posunul na stříbrnou příčku absolutní klasifikace. Třetí Valoušek si udržel vedoucí pozici. Tento test evidentně seděl vozům WRC, všechny jedoucí se seřadily na prvních pěti místech. Kvůli poruše motoru odstoupil po zkoušce jeden z favoritů Josef Semerád.

RZ 1 - Bílý Kostel

Úvodní rychlostní zkouška se stala dle očekávání kořistí Pavla Valouška, kterého doprovodili na stupně vítězů Jaromír Tarabus a Miroslav Jakeš. Hned v úvodu soutěže si připsal velkou ztrátu Roman Odložilík po výletu mimo trať, po zkoušce odstupuje Karel Trněný kvůli poruše spojky.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist