www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rallye Český Krumlov

Petr Brynda si doskočil pro vítězství

29. května 2006 • 17:00

Posádka Petr Brynda a Pavel Pašek startující s vozem Škoda Felicia 1,4 ve třídě A5 za tým DPD Czech Rallye Team dokázala zvítězit v rámci 34.ročníku Rallye Český Krumlov. Příbramsko-plzeňské dvojici se dařilo rovněž ve skupině A, kde obsadila páté místo.

Po nevydařeném vystoupení v rámci Rallye Matador Tatry, kde posádka skončila po technických problémech až na čtvrtém místě ve třídě, přijela do okolí Krumlova opět bojovat o nejvyšší příčky.

Začátek soutěže Bryndovi vyšel a figuroval na průběžné třetí příčce ve třídě. „Na druhé RZtě jsme se snažili jet naplno. Především šotolinový úsek jsme si náležitě užili. Následně ve sjezdu na asfaltový povrch jsme nedobrzdili a pořádně vylekali kameramana České televize. Naštěstí vše dopadlo dobře,“ popsal úvod soutěže Petr Brynda.

Třiadvacátý nejrychlejší čas absolutně na třetím měřeném úseku posunul posádku Brynda - Pašek nejen do čela třídy, ale i na pěkné šesté místo mezi vozy skupiny A. Na pátého Kouřila (Fiat Punto S1600) ztrácel „Beruška“ třicet vteřin.

Na úvodních rychlostních zkouškách sobotní etapy se Bryndovi podařilo navýšit náskok na druhého Achse téměř na minutu. „Vloni jsme na Malontech havarovali. Letos se nám tady podařilo získat rozhodující náskok na soupeře. Líbil se mi první průjezd RZtou Přídolí. Na jednom z horizontu jsme to podrželi a skočili trochu více, nežli jsme čekali. Naštěstí jsme to ustáli. Měli jsme tam sice napsáno prodat, ale nedalo nám to,“ podotkl Brynda.

V dalším průběhu soutěže posádka DPD Czech Rallye Teamu mohla již jen kontrolovat vedení ve třídě a zbytečně neriskovat. Přesto se posádce podařilo v průběhu druhé etapy postoupit na konečné páté místo ve skupině A. K vítězství ve třídě A 5 přidal Petr Brynda ještě druhé místo mezi juniorskými posádkami. „Měli jsme trochu problémy s velkou spotřebou oleje. Naštěstí však auto vydrželo a můžeme slavit vítězství. Soutěž se nám líbila. Škoda, že nestartoval také Míša Hora, se kterým jsme si chtěli zazávodit. Závěrem bychom rádi poděkovali mechanikům, všem členům týmu Montcar Autosport za bezchybnou práci během závodu a především fanouškům, kteří nás povzbuzovali kolem tratí rychlostních zkoušek,“ řekl závěrem Pavel Pašek, spolujezdec Petra Bryndy. Dalším závodem posádky Brynda - Pašek bude červencová Rallye Bohemia.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist