www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Impromat Rallysprint Kopná (MČR-S)

Roman Odložilík vyhrál Impromat Rallysprint Kopná

14. května 2011 • 22:15

Po napínavém souboji s Antonínem Tlusťákem se stal vítězem letošního ročníku Impromat Rallysprint Kopná Roman Odložilík. Na stupně vítězů doprovodil oba domácí matadory další místní jezdec Jaromír Tarabus.

Od úvodních kilometrů se ujal vedení největší favorit soutěže. Pavel Valoušek vteřinku po vteřince navyšoval svůj náskok, ani tentokráte však jeho Škoda Fabia WRC nevydržela, když ji po RZ 4 zradilo turbo.

V tu chvíli již byli kandidáti na vítězství jen dva. Roman Odložilík i Antonín Tlusťák hnali své Škody Fabie S2000 do plných obrátek, v cíli byl o několik vteřinek šťastnější Roman Odložilík. Třetí příčku dlouhou dobu držel Grzegorz Grzyb startující s Peugeotem 207 S2000, penalizace za (ne)průjezd retardérem jej srazila o dvě příčky za další dva dvoutisícovkáře Jaromíra Tarabuse a Jana Dohnala.

Hned za první pětkou se srovnaly nejrychlejší produkční vozy, jen vteřiny rozhodovaly o pořadí Jan Jelínek, Jan Sýkora, Martin Bujáček a Lumír Firla. První desítku uzavřel Jaromír Tomaštík, který si za volantem starší Imprezy WRC S9 neodpustil jedny hodiny a defekt.

O vteřiny se bojovalo i ve dvoukolkách, z tria Dunovský-Minařík-Černý se v cíli nejvíce radoval poděbradský pilot Suzuki Ignis S1600. Domácí Lubomír Minařík si se zapůjčeným vozem z Defrsu dojel pro stříbro, bronz připadl Honzovi Černému se Škodou Fabia R2.

Výsledky Impromat Rallysprint Kopná

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist