www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Krkonoše (MČR-S)

Haugland přichystal pro Rally Krkonoše příjemné překvapení

17. května 2011 • 13:10

Speciální dárek pro své fanoušky přichystal letos John Haugland. Těší nás, že zrovna při Rally Krkonoše v Trutnově přivítáme čtyři slavné spolujezdce, kteří jsou spojeni se sportovními úspěchy Johna Hauglanda: Arilda Antonsena, Jana-Olofa Bohlina, Pettera Vegela a Moniku Eckardt (dnes Ziebegk). Všichni budou hosty Setkání legend, jehož partnerem se pro letošní rok stala společnost DIC.

John Haugland

Před časem jsme si v e-mailu od norské legendy přečetli: „Mluvil jsem se svými čtyřmi spolujezdci o Vaší rally a oni by moc rádi přijeli a zúčastnili se Setkání legend.“ Nebylo nad čím přemýšlet – jsme velmi rádi, že se o Setkání legend dozvídají další slavné tváře a projevují zájem o účast na něm. Krom jmenovaných se po roční přestávce vrátí do Trutnova také Karel Švábek, který přivedl Johna Hauglanda do továrního týmu Škoda. Pojďme si teď všechny stručně představit.

Arild Antonsen je mezi hosty Johnovým služebně nejstarším spolujezdcem. Úspěchy zaznamenávali zejména se Škodou 110 a hojně reprezentovali v zahraničí. Nyní je Antonsen známý především jako Generální sekretář Královského Norského Autoklubu. Dalším v řadě je sympatický Jan-Olof Bohlin ze Švédska. S Hauglandem ho pojí roky 1979 – 1980 a Škoda 130 RS, se kterou se objevovali i v Čechách. Dlouho byl součástí organizačního výboru The International Swedish Rally a prezidentem Švédské Federace Automobilového Sportu. V současnosti si již užívá zasloužený odpočinek.

Do Norska nás vrací Petter Vegel, spolujezdec Johna Hauglanda v letech 1980 – 1990. Startovali spolu v britském mistrovství a dařilo se jim rovněž v soutěžích mistrovství světa. Doma byl dvakrát vyhodnocen jako nejlepší spolujezdec roku. První ženou mezi hosty Setkání legend se letos stane paní Monika Ziebegk (dříve Eckardt). K rally se dostala v roce 1979 a přes orientační soutěže se brzy dopracovala k mistrovství světa. V továrním týmu startovala krom Johna Hauglanda např. s Gerhardem Kalnayem nebo Svatoplukem Kvaizarem. Úspěšnou dámskou posádku tvořila s Waltraud Wünsch a Isolde Holderied.

Za trochu pozornosti jistě stojí i Karel Švábek. Sám se zúčastnil několika soutěží a to v době Škody Octavie. Byl spolujezdcem dalšího hosta Setkání Václava Bobka juniora. Později se stal technickým delegátem Motokovu v Norsku a objevil pro Škodu začínajícího Hauglanda. Dnes ho doprovází při všech návštěvách v České republice a ve Škodě 130 RS s ním nedávno absolvoval Rally Bohemia.

Pokud chcete slavné soutěžáky potkat osobně, přijďte si vyzvednout podpisové karty na Krakonošovo náměstí v pátek 17. 6. v 17:30 na oficiální autogramiádu. Pro další podrobnosti o účastnících navštivte sekci „Představujeme…“ v oddělení informace na www.rallykrkonose.cz.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist