www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Geko Ypres Rally (IRC)

Patrick Snijers na Ypres s Mini

23. května 2011 • 14:30

Legendární belgický jezdec Patrick Snijers chystá velkou novinku – na Ypres Rally, která je zařazená do seriálů ME a IRC, se představí s novým Mini John Cooper Works S2000. A následně jej využije v dalších soutěžích belgického národního šampionátu, kde už však bude vůz přestavěn do verze WRC. Mini je v současnosti jediným vozem, který konverzi modifikací S2000 a WRC umožňuje na úrovni soukromých týmů.

Spojení Patricka Snijerse s firmami Prodrive a BMW není žádnou novinkou - už v osmdesátých letech Belgičan využíval silný model M3, se kterým například v roce 1988 vyhrál slavnou Manx Rally. „Na aktuálním projektu jsme spolupracovali několik měsíců, ale až nyní do sebe všechno zapadlo,“ říká Snijers.

Díky podpoře jeho hlavního sponzora, společnosti Logi-technic, se podařilo naplánovat víceletý program, který už zanedlouho bude moci odstartovat. „Letos chceme hlavně poznat, co od auta čekat, a celkově se s ním sžít,“ pokračuje Snijers. „Samotný vůz byl koupen v Prodrive a starat se o něj bude tým BMA Bernarda Munstera.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.05.2011 13:53
qanco
Bude zajímavé, kam ho šoupnou pořadatelé ve startovce...
toplist