www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Impromat Rallysprint Kopná (MČR-S)

Kopná pod taktovkou testujícího Dunovského

24. května 2011 • 22:45

Sedm soutěžních speciálů připravovaných v dílnách zlínského Sparrow racing teamu se postavilo na start 19. ročníku Impromat Rallysprintu Kopná, kterým v polovině května pokračoval šampionát Ecosun Mistrovství České republiky ve sprintrallye. Na domácím podniku se dařilo především Václavu Dunovskému se Suzuki Ignis Super 1600.

Egon Smékal - design 2011

Ačkoliv poděbradsko-zlínská posádka Václav Dunovský a Petr Machů pojala start na „Podkopce“ jako ostrý test před nadcházející Rallye Český Krumlov, osmnáctým místem absolutně a vítězstvím mezi vozy s jednou poháněnou nápravou vypálila všem rybník. Druhému nejrychlejšímu pilotovi s dvoukolkou, domácímu Lubomíru Minaříkovi v Renaultu Clio R3, nadělil Dunovský celkem 15,6 sekundy.

Šestadvacáté místo absolutně a dvanácté ve skupině 3 je vizitkou Patrika Rujbra a Josefa Píži. V průběhu rallye zajížděli časy mezi dvanáctým až třicátým místem a postupně se prokousávali výsledkovou listinou směrem vzhůru. Až na problémy s brzdami, které se podařilo vyřešit po soutěži, dokázali dovézt svoje Mitsubishi Lancer desáté evoluce až do cíle.

Vstříc osmi rychlostním zkouškám Impromat Rallysprintu Kopná se vydaly také čtyři týmové Hondy Civic 1.6 VTi. Nejvíce se dařilo Danielu Vladykovi, jemuž tentokrát četl rozpis Jaroslav Blažek. Vladyka kromě jednoho propadu na bronzovou příčku po prvním průjezdu Hvozdné dosahoval konstantních časů a se ztrátou více než minuty skončil v rámci testu na českokrumlovskou rallye na druhé příčce za nejrychlejším pilotem třídy 9 Adamem Koblihou. Připravit se na jihočeský závod měli v plánu také Jan Březík s Pavlem Šivicem, proti však byla soutěžní technika. Na třetím testu odstoupili kvůli nefunkčnímu dobíjení.

Na třetím místě ve třídě skončil při jednom z nejnáročnějších závodů sezony Robert Kořistka, který s navigátorem Michalem Drozdem dokázal vybojovat při svém druhém startu v seriálu sprintrallye třetí místo. Na osmé příčce byli v cíli klasifikováni Jan Kulajta a Jan Mastacan s poslední šestnáctistovkovou hondou. Do Hondy Civic Type-R po Egonu Smékalovi se při Kopné posadil Roman Martinec, jehož navigoval David Šmeidler. Ve třídě 8 obsadila tato dvojice páté místo.

Velká premiéra čeká o tomto víkendu Egona Smékala. Několikanásobný mistr České republiky v třídě N3 se rozhodl před sezonou 2011 přezbrojit a ve spolupráci se Sparrow racing teamem přes zimu postavil silný Citroën DS3 R3T. V seznamu přihlášených na 39. Rallye Český Krumlov figuruje posádka Smékal – Šmeidler se startovním číslem 25. Dále ze startovní rampy oblíbené jarní soutěže sjedou v pátek odpoledne Václav Dunovský (Suzuki Ignis S1600), Daniel Vladyka, Jan Březík, Jan Kulajta a Michael Bartončík (všichni s Hondami Civic 1.6 VTi).

Pavel Kacerovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist