www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Krumlov bude opět těžký, shodují se jezdci

27. května 2011 • 15:15

Po vydatných deštích, které se na Krumlovsko snášely od včerejší noci, budou tratě letošního třetího podniku Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích opravdovou výzvou. Na oficiální tiskové konferenci se na tom shodly přední posádky 39. Rallye Český Krumlov.

„Nová rychlostní zkouška Lipno bude strašně náročná. Pojede se na ní rychle a je neuvěřitelně uskákaná. Těžký bude i sjezd do cíle,“ konstatoval Václav Pech a jeho slova potvrdil i Roman Kresta: „Na této zkoušce nebude žádný prostor na chybu. V prvním průjezdu se určitě pojede opatrněji, bude se víc brzdit.“

Tisková konference před startem 39. Rallye Český Krumlov

Snadné to ale nebudou mít soutěžící ani na ostatních testech. Hned ze druhé rychlostní zkoušky má velký respekt ostřílený navigátor Petr Gross. „Slavkovská zkouška v obráceném směru bude podle mě nejtěžší erzetou soutěže, vše navíc bude komplikovat spousta bláta,“ řekl spolujezdec Romana Kresty. „Počítáme s tím, že po průjezdu Vaška Pecha bude trať pěkně zablácená a uklouzaná. Ve druhém kole to ale už bude pro všechny stejné,“ dodal samotný Kresta.

Nevyřízené účty má po Valašské rally s Krestou jeho krajan Pavel Valoušek. Ten s luhačovickým pilotem na Valašsku prohrál o pouhou desetinu vteřiny v souboji o druhou příčku. „Valaška už je uzavřenou kapitolou. Teď se těšíme na Krumlov, máme docela natestováno a k dispozici novou evoluci našeho auta. Největší změnou na podvozku jsou nové tlumiče,“ upřesnil otrokovický rodák.

Letošní 39. Rallye Český Krumlov odstartuje dnes v 16:00 hodin diváckou zkouškou na výstavišti v Českých Budějovicích, poté se pojedou čtyři klasické rychlostní testy a dohromady na soutěžící čeká v první etapě 87.88 km rychlostních zkoušek. do soutěže bylo převzato 70 soudobých a 16 historických vozů.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist