www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Argentina (PWRC)

Sledujte Rally Argentina ONLINE!

28. května 2011 • 09:55

Seriál mistrovství světa se přesunul za oceán. Posádky bojují na šotolinových rychlostních zkouškách Rally Argentina. Česko reprezentuje Martin Semerád, který pro zámořský podnik PWRC přesednul do Lanceru Evo X týmu Ralliart Italy.

Jari-Matti Latvala - Miika Anttila, Ford Fiesta RS WRC - Rally Argentina 2011

Rally Argentina (WRC a PWRC)

Výsledky Rally Argentina ONLINE

Základní informace k Rally Argentina

Diskuze k soutěži

1. etapa

RZ 5-7

Stěžejním momentem druhé páteční sekce Rally Argentina byla minutová penalizace, kterou obdržel Sébastien Loeb za předčasný příjezd do časové kontroly. Ve výsledcích to pro francouzsko-monackou dvojici i přes vítězství v RZ 7 znamenalo propad o jednu pozici na páté místo, dopředu se dostal Mikko Hirvonen. Celkově stále vede Jari-Matti Latvala o osmnáct sekund před Petterem Solbergem.

Martin Semerád se bohužel do SupeRally odporoučel už po RZ 4, když ulomil kolo. Byla to pouze předzvěst před bouří, která v závěru dne nastala. Opakovaná trojice vložek, a zejména nejdelší test El Condor – Cuesta Blanca, se totiž stala doslova sítem posádek PWRC. Na start závěrečného testu nepřijel kvůli poruše elektroniky Patrik Flodin, samotnou zkoušku pak nezvládli Michal Kosciuszko a Peruánec Nicolas Fuchs Sierlecki. Jako lídr produkčního šampionátu tak do druhé etapy odstartuje Hayden Paddon.

RZ 1-4

Jari-Matti Latvala ovládl první plnohodnotnou sekci Rally Argentina. Do čela se dostal hned po RZ 2, když z první pozice vytlačil vítěze zahajovací speciálky Sébastien Loeba. Fin nejvíce útočil na sedmatřicetikilometrovém testu El Condor – Cuesta Blanca, kde druhému Petteru Solbergovi „naložil“ přes devět sekund. Po RZ 4 tak Latvala vede o 12.3 sekundy právě před Solbergem, za touto dvojicí následují další citroëny Sébastienů Ogiera a Loeba, kteří na pátí místo odsunuli Mikko Hirvonena.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist