www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Krkonoše (MČR-S)

První přihlášky jsou tu

31. května 2011 • 13:00

V seznamu přihlášených na pátý ročník Rally Krkonoše je zatím 35 posádek. Největší příval očekávají pořadatelé až v tomto týdnu, kdy jsou odjety podniky mistrovství republiky ve sprintrally i mezinárodního dvoudenního mistrovství, které předcházejí uzávěrce přihlášek. Ta proběhne již příští neděli 5. června 2011 ve 20:00.

Rally Krkonoše 2010

První přihlášený byl tradičně v České Trophy – rally pravidelnosti. Tentokrát to byli František Chmelík a Pavla Hubičková s VW Golf. Mezi prvními se přihlásil Jaromír Tarabus, který bude v Krkonoších startovat poprvé. Nechybí ani další známá jména – Trněný, Sýkora, Trnovec, Jiří Vlček, dvojice Tenkl a Tichý a v historicích Strnad s Lancií Fulvia a oblíbený Milan Blahout.

Mistrovství republiky ve sprintrally bude při Rally Krkonoše hostit dvě zajímavá jména. Prvním z nich je mnohonásobný mistr Německa závodící tradičně s vozy Škoda Mattias Kahle. Do Trutnova přijede se spolujezdcem Christianem Doerrem a Octavií WRC. Jedna z prvních přihlášek dorazila až z Argentiny, a to od Martina Semeráda s Michalem Ernstem. Podkrkonošská soutěž může být stejně jako loni jejich ojedinělým startem v České republice. Pod jejich vedením proběhne v pátek 17. 6. od 16:00 do 18:00 přátelské fotbalové utkání účastníků Rally Krkonoše.

Nejvíce obsazena je prozatím kategorie Poháru ČR v rally, kde převažují rozmanité modely domácí automobilky Škoda. Nechybí loňský vítěz Petr Šimurda s Milanem Dlouhým – tentokrát se Škodou 130 LR. Hezké Škodovky 130 RS přivezou Hrachovec a Hockové. Po kratší pauze se do Poháru vrací bratři Hovorkové a místní jezdec Martin Mičánek. Premiérově v této kategorii uvidíme hradeckou dvojici Hanka – Vrba s další Škodou 130 LR. Stejný vůz pilotuje rovněž nováček Aleš Padrián, který je velmi rychlý a svádí těsné souboje se Šimurdou. Znovu se můžeme těšit na Jiřího Daňka, jehož značně poškozený vůz si jistě mnoho z Vás pamatuje z loňské cílové rampy.

Nyní nezbývá než čekat, kdo další se do letošní Rally Krkonoše přihlásí. Jisté je to, že jak při přejímkách v trutnovském Autostylu v pátek od 12:00, tak na Krakonošově náměstí při představení posádek v 19:00 večer a v sobotu na tratích rychlostních zkoušek, se bude určitě na co dívat.

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist