www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

1. RC Rallye Český Krumlov dominovaly vozy WRC

1. června 2011 • 10:00

Premiéru měla na českobudějovickém Výstavišti 1. RC Rallye Český Krumlov. Jak jsme psali již dříve, soutěž se jela s podporou „velké“ Rallye Český Krumlov a odehrávala se v těsně blízkosti startu Divácké Super RZ. Jak celá soutěž nakonec dopadla?

RC Rallye Český Krumlov 2011

Do 1. RC Rallye Český Krumlov se přihlásilo celkem 25 závodníků. Kvůli zdravotním problémům se nakonec omluvil Dominik Brant se Subaru Impreza WRC 98. Na start první ze sedmi rychlostních zkoušek se tak postavilo 24 jezdců se svými vozy v měřítku 1:10. První sekce obsahovala tři rychlostní zkoušky. Poté následovala pauza, která byla vyplněna sledováním Divácké Super RZ. Po jejím ukončení závodníci odjeli další čtyři rychlostní zkoušky. Během celého závodu některé jezdce provázely technické problémy, ale nakonec se všichni dostali do cíle soutěže. Poté byly vozy vyzvednuty z uzavřeného parkoviště, které se přesunulo do Jelení zahrady v Českém Krumlově. Na závěr celé soutěže s komentářem Vladimíra Dolejše všichni závodníci přejeli cílovou rampu, která byla postavená na rampě 39. Rallye Český Krumlov. Na nejúspěšnější čekaly naleštěné poháry. A jak to celé dopadlo?

Nejrychlejším jezdcem 1. RC Rallye Český Krumlov se stal Petr Havlík s vozem Ford Focus WRC. Se šestisekundovou ztrátou dojel na druhém místě Jiří Hadrava se stejným vozem, který je zároveň týmovým kolegou Petra Havlíka v českokrumlovském šampionátu rádiem řízených modelů. Třetí místo vybojoval Pavel Skoupý s historickým MG Metro 6R4. Tito jezdci startovali s motory skupiny A, proto je pořadí této skupiny stejné s absolutním. Skupinu N vyhrál po velkém boji Radek Perník se Škodou Fabia S2000, dvě vteřiny za ním dojel Pavel Matějček s Mitsubishi Lancer EVO VI a na třetím místě ve skupině N se umístil Jan Houska s Peugeotem 207 S2000. Kategorii Junior (do 15 let) opanoval Martin Kraus ml. se Subaru Impreza WRC, druhý dojel Jiří Baxa s vozem Lancia Delta HF Integrale a třetí Dalibor Benych ml. s legendárním Fordem RS200. Kategorii Veterán (nad 40 let) ovládl Milan Široký s Toyotou Celica, stříbrná pozice patří Miroslavu Lovčíkovi se Subaru Impreza WRC a třetí místo ukořistil Miroslav Wimmer s nádherným Fordem Escort Mk.I. Nejmladší účastníci soupeřili v kategorii SuperJunior (do 10 let). Nejrychlejším, ale také na desátém místě absolutně, se umístil Honzík Benych, startující s Citroënem Xsara WRC, druhé místo patřilo Míšovi Perníkovi se Škodou Fabia S2000 a bronzovou pozici obsadil Vítek Kříž s Trabantem.

Letos tak vznikla nová tradice a všichni účastnící se již těší na další ročník RC Rallye Český Krumlov, který se pojede opět za rok. Tato akce vzbudila kladné ohlasy jak mezi samotnými účastníky, tak mezi diváky, jezdci a spolujezdci nebo mechaniky, kteří se přišli podívat ze servisního areálu, který byl v těsné blízkosti místa konání RC závodu. Za rok nashledanou!

Dalibor Benych
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist