www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Rallye Český Krumlov: oddechli jsme si

6. června 2011 • 15:20

Páté vítězství v řadě a celkově sedmé, to je vizitka Romana Kresty v cíli 39. ročníku Rallye Český Krumlov. Vítězství Kresty s Grossem na voze Škoda Fabia S2000 plnilo titulky novinových článků, ale Rallye Český Krumlov není jen o jednom vítězi.

Organizátoři z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsport si v sobotu v podvečer s posledním vozem na cílové rampě v Jelení zahradě pod Českokrumlovským zámkem mohli oddechnout, že se vše zdařilo a mimořádnou událostí bylo jen po dva dny neutuchající deštivé počasí. Tradičně náročné a dlouhé rychlostní zkoušky byly letos ještě ztíženy počasím, přesto bylo odjeto prakticky vše z naplánovaných ostrých kilometrů. Pouze asi polovina startovního pole vynechala druhý průjezd oblíbeným testem Kohout–Jan po zablokování trasy, ale takové příhody se v rallye prostě stávají.

Rallye Český Krumlov 2011

Radost všech organizátorů je samozřejmě také ze setrvávající oblíbenosti této jihočeské soutěže. Vždyť ze 74 přihlášených posádek do FIA Evropském poháru a Mediasport Mezinárodním mistrovství ČR odstartovalo celkem 70 soutěžících z České republiky, Polska, Slovenska a Francie. Diváci mohli sledovat překrásné boje nejen o absolutní vítězství, ale i ve skupině N, v dvoukolkách, ve všech sedmi třídách, z nichž bylo nakonec klasifikováno 43. Mezi klasifikovanými jsou vítězi vlastně všichni, jelikož dokázali dokončit podle mnohých nejtěžší Rallye Český Krumlov téměř čtyřicetileté historie.

Zapomenout nesmíme ani na soutěž historických automobilů, které se nakonec zúčastnilo 16 z 21 přihlášených. Domácí pole bojující o body v Mistrovství ČR bylo zpestřeno soutěžícími z Finska, Německa a Rakouska, kteří bez nároku na body přispěli k další oblibě rallye historiků mezi diváky u nás. Historické vozy a jejich posádky je nutno vyzdvihnou zvláště na těžkých a dlouhých českokrumlovských erzetách, v době jejich průjezdu ještě ztížených po průjezdu současného pole.

V konkurenci ostatních podniků zařazených do FIA Evropského poháru v rally i Mediasport MMČR v rally letošní Rallye Český Krumlov bezesporu obstála, v mnohých ohledech je i předčila. Zatím bezkonkurenční bylo prostředí servisního areálu s technickými přejímkami na výstavišti v Českých Budějovicích, tradiční velmi vysokou hodnotu prokázaly i rychlostní zkoušky, včetně 25 km dlouhých zkoušek Kohout-Ján a Malonty, téměř 20 km Slavkova a nového úseku Lipno. Zde deštivé počasí sice narušilo možnost dalšího vyžití diváků v regionu Lipna nad Vltavou, sportovní úroveň však zcela jistě ještě zvýšilo.

Vydařily se i doprovodné programy, k nimž bezesporu patřil 5. ročník Rallylegend Show či premiérová 1. RC Rallye Český Krumlov 2011.

Ředitelství 39. Rallye Český Krumlov chce touto cestou poděkovat všem, kdo se o zdařilý průběh soutěže zasloužili. Všem spolupracovníkům, pořadatelům podél tratí, sponzorům, obcím i všem dalším, bez nichž by se závodit vůbec nedalo. Úcta patří také divákům, kteří si v deštivém počasí našli na Rallye Český Krumlov cestu a počínali si vzhledem k pořadatelům vstřícně a nezadali příčinu k drastickým zásahům.

Velmi dobrý vztah panoval po celou dobu soutěže i mezi ředitelstvím a posádkami. V drtivé většině pomohli i soutěžící k hladkému průběhu, několikrát se zachovali velmi rytířsky. Těm všem patří uznání a zároveň pozvání na jubilejní čtyřicátý ročník, který už teď vstoupil do prvotní přípravné fáze.

Luboš Šalát, Rallye Český Krumlov
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist