www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Krkonoše (MČR-S)

Rally Krkonoše již za necelé dva týdny

6. června 2011 • 09:00

Necelé dva týdny zbývají do startu Rally Krkonoše v Trutnově. Nebude proto jistě na škodu, když si připomeneme její chystaný program.

Martin Semerád - Michal Ernst (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Rally Krkonoše 2010

Pilně pracovat začneme již ve čtvrtek. Na tratích rychlostních zkoušek se začnou pohybovat jejich vedoucí spolu s mnoha dobrovolníky, aby zajistili hladký průběh soutěže vytyčením nebezpečných prostorů a diváckých zón. V Autostylu se budou objevovat první posádky, které si od dvou hodin odpoledne budou moci vyzvedávat itineráře a další potřebné materiály. Budou se připravovat prostory pro servisní zónu a mnoho dalších věcí.

Pátek bude náročný pro všechny již od časného rána. Pro posádky bude otevřeno už od sedmi hodin ráno a bude tak probíhat druhá část prezentace posádek. Od osmé hodiny budou zahájeny seznamovací jízdy a nejen na tratích rychlostních zkoušek Starobucká, Zámecký vrch, Bernartická a Kryblická můžete očekávat zvýšený provoz. Brzy bude také otevřeno tiskové středisko a VIP zóna pro hosty soutěže. V poledne pak budou zahájeny administrativní a technické přejímky, při kterých budou diváci poprvé moci obdivovat soutěžní stroje různých kategorií.

Na své si při letošním ročníku Rally Krkonoše přijdou také fanoušci fotbalu. Od čtyř hodin se pod vedením Martina Semeráda a Michala Ernsta sejdou na některém z trutnovských hřišť zájemci z řad přihlášených posádek, aby se utkali v přátelském fotbalovém zápase. Zapojí se do něj možná i hráči B týmu a dorostu trutnovského fotbalového klubu. Po zápase se pak všichni urychleně budou přesouvat na náměstí, kde bude probíhat další program.

Krakonošovo náměstí bude tentokrát obsazeno již cca od dvou hodin odpoledne. Najdete tu stánky partnerů a doprovodný program v režii střední lesnické školy. O půl šesté se objeví na startovní rampě účastníci Setkání legend. Budou mezi nimi nejen čeští zástupci, ale tradičně také John Haugland a jeho čtyři spolujezdci – Monika Ziebegk, Arild Antonsen, Jan-Olof Bohlin a Petter Vegel. O půl sedmé vystřídají legendy současní jezdci se svou tiskovou konferencí. Od sedmi hodin pak postupně všechna soutěžní vozidla účastnící se páté Rally Krkonoše projedou startovní rampou a budou stručně představeni opět za doprovodu slečen ze společnosti B&P Automotive z Úpice.

V sobotu ráno se začíná v devět hodin. To se posádka s číslem 1 přehoupne přes startovní rampu a vydá se na tratě rychlostních zkoušek. Po jejich prvním kole čeká na jezdce odpočinek v servisní zóně – dostanou se tam okolo dvanácté hodiny, rovnou na oběd. Následovat bude druhé kolo rychlostních zkoušek a ve tři hodiny se divákům u Autostylu představí vítěz pátého ročníku trutnovské soutěže. Vyhlášení výsledků čeká na všechny úspěšné posádky od 19:00 ve Společenském centru Trutnovska UFFO.

Nenechte si ujít podívanou na rychlé závodní stroje a zavítejte o víkendu 17. – 18. 6. 2011 do Trutnova na Rally Krkonoše!

Pavla Hlavatá
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist