www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče (MMČR)

Jan Kopecký vyhrál Agrotec Mogul Rally Hustopeče

11. června 2011 • 17:35

Právě před chvíli odstartoval další díl letošního Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Agrotec Mogul Rally Hustopeče. Dopolední technickou přejímkou nakonec prošlo 52 posádek.

Výsledky Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Diskuze k soutěži

---

2. etapa

RZ 12 Šitbořice (9.58 km)

Jan Kopecký vyhrál letošní ročník Agrotec Mogul Rally Hustopeče. Václav Pech se pokoušel zatáhnout, na poslední zkoušce však na Romana Krestu stáhl pouze vteřinu, takže ze stříbra se raduje moravský pilot Fabie S2000. Čtvrté místo absolutně je nejlepším letošním výsledkem pro Jaroslava Orsáka. Souboj o nejrychlejší produkční vůz skončil na poslední rychlostní zkoušce smolně pro Vojtěcha Štajfa, který havaroval. Nejrychlejším vozem ve třídě 3 je tak Václav Arazim následovaný Danielem Běhálkem a Janem Šlehoferem. První desítku pak uzavírají Martin Bujáček, Jan Votava a Martin Vlček.

Na poslední rychlostní zkoušce odstoupily obě Škody Fabie R2, požár zachvátil vůz Davida Štefana. Kvůli výjezdu zásahového vozu byla zkouška zastavena, zbytek posádek dostal přidělený náhradní čas.

RZ 11 Starovice (16.94 km)

Předposlední rychlostní zkouška mnoho vzruchu do průběhu soutěže nepřinesla. Vítězství si připsal Václav Pech, který snížil náskok Romana Kresty o půl vteřiny. Před poslední rychlostní zkouškou je tak mezi oběma kohouty rozdíl 4.6 vteřiny. Podaří se plzeňskému jezdci stáhnout Krestův náskok? I v produkčních autech se situace vyjasňuje, Václav Arazim dal Vojtěchu Štajfovi další 1.2 vteřiny a před závěrečným testem jich má k dobru šest. Daniel Běhálek ztratil další tři vteřiny a je mimo souboj o prvenství ve třídě 3.

RZ 10 Šitbořice (9.58 km)

Na desáté rychlostní zkoušce se neudálo nic zajímavého, jenom Kresta nadělil v boji o stříbro Václavu Pechovi další 4.3 vteřiny. Mezi produkčními vozy se opět nedařilo Danielu Běhálkovi, který byl od svých největších soupeřů pomalejší o více než 10 vteřin a v souboji o prvenství mezi vozy třídy 3 začíná ztrácet.

RZ 9 Starovice (16.94 km)

Devátá rychlostní zkouška sedla vozům S2000. Roman Kresta zvítězil, druhý Jan Kopecký ztratil 2.6 vteřiny, třetí Václav Pech ztratil více než 11 vteřin, což znamenalo posun Romana Kresty na druhou příčku. V produkčních autech byl opět nejrychlejší Václav Arazim, Daniel Běhálek opět prohrál s Vojtěchem Štajfem, čímž přišel o šestou příčku právě ve prospěch Štajfa. Rychlostní zkoušku nedokončil Marcel Svačina, který havaroval.

RZ 8 Šitbořice (9.58 km)

Na osmé rychlostní zkoušce se nic nemění, opět vyhrává Kopecký před Krestou a Pechem. Mezi produkčními vozy opět drobné přeskupení ztrát, Václav Arazim nadělil Danu Behálkovi dvě vteřiny, čímž lehce navýšil svůj náskok na pražského jezdce i Vojtěcha Štajfa. Zkouška se stala osudnou Martinovi Kočímu, kterého zradila poloosa.

Pavel Valoušek se v přeskupení dozvěděl, že se sportovní komisaři rozhodli udělit pětiminutovou penalizaci Pavlu Valouškovi za včerejší jízdu s ulomeným kolem. Na základě tohoto rozhodnutí se Pavel Valoušek rozhodl odstoupit ze soutěže.

RZ 7 Starovice (16.94 km)

Druhý průjezd polookruhovou zkouškou je jako přes kopírák toho prvního, opět Jan Kopecký naděluje konkurenci více než 10 vteřin. Pech tentokráte na Krestu a Valoušca ztrácí pár desetin, v pořadí se nic nemění. V produkčních autech je nejrychlejší Dan Běhálek a posouvá se před Vojtěcha Štajf, na vedoucího Arazima už ztrácí jen 0.6 vteřiny. První desítku i nadále uzavírají Jan Šlehofer, Martin BUjáček a Jan Votava. Lukáš Lapdavský a Vlastimil Hodaň jeli o kolo míň.

RZ 6 Šitbořice (9.58 km)

Na čele beze změny, v produkčních autech stále boj. Jan Kopecký si opět připsal prvenství před Pechem, Valouškem a Krestou. Mezi produkčními auty se tentokráte příliš nedařilo Danu Běhálkovi, na Václava Arazima ztratil devět vteřin a klesl na sedmé místo, když se před něj dostal i Vojtěch Štajf.

RZ 5 Starovice (16.94 km)

Sobotní etapa začíná hned zostra polookruhovou zkouškou u Starovic. První pozice na startu naplno využívá Jan Kopecký a naděluje všem svým soupeřům více než deset vteřin. Druhý Pech až čtvrtý Kresta mají mezi sebou jen dvě vteřiny, na celkovém pořadí se nic nemění. Jaroslav Orsák se začíná odlepovat od svých nejbližších pronásledovatelů a drží si bezpečně čtvrtou příčku. V boji o nejrychlejší produkční auto tentokrát zvítězil Dan Běhálek, přestože jel chvíli v prachu za Janem Votavou. Václavu Arazimovi a Janu Šlehoferovi nadělil šest vteřin, Vojtovi Štajfovi vteřinu a půl. Zkouška se stala konečnou pro Pavla Přibyla, který havaroval, technické závady vyřadily Ondřeje Bisahu a Martinu Daňhelovou.

---

1. etapa

Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza, Peugeot 207 S2000 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

RZ 4 Kurdějov (13.21 km)

Roman Kresta si připsal na RZ 4 první dílčí vítězství během dnešního dne, vedení si však bezpečně udržel Jan Kopecký. Po první etapě má na druhého Václava Pecha náskok 1.6 vteřiny, třetí Roman Kresta ztrácí necelých šest vteřin. Čtvrtý do kvarteta Pavel Valoušek přišel o šanci na vítězství, když kvůli uraženému kolu ztratil více než minutu a půl a propadl se z první desítky. Naopak, čtvrtým časem se na bramborovou příčku posunul Jaroslav Orsák, když přeskočil Václava Arazima i Dana Běhálka. Velmi pěkně zajel i Vojtěch Štajf, který se tak vzdálil Janu Šlehoferovi a přiblížil se k duu Arazim/Běhálek. První desítku bezpečně uzavírá Jan Votava.

RZ 3 Němčičky (12.63 km)

Jan Kopecký přebírá vedení. Vítězstvím na třetím testu se dostává do vedení o necelou vteřinu před plzeňského Václava Pecha. Roman Kresta i Pavel Valoušek opět ztrácí, Roman Kresta ztrácí již šest vteřin, Valoušek téměř jedenáct. V souboji o páté místo tentokráte zatáhl Václav Arazim a dostal se o vteřinu před Daniela Běhálka, další dvě vteřiny ztrácí Jaroslav Orsák. Na tuto sestavu ztrácí další startující Vojtěch Štajf 14 vteřin, dalších dvanáct pak ztrácí Jan Šlehofer.

RZ 2 Kurdějov (13.21 km)

Na druhém testu ukazuje Jan Kopecký svou třídu a svým vítězstvím stahuje náskok Václava Pecha na pouhé 0.8 vteřiny. Roman Kresta ani Pavel Valoušek tentokrát nestačí, ve vzájemném souboji je o osm desetin opět rychlejší Kresta. Trojice nejrychlejších z druhého sledu je v jediné vteřině, tentokráte v pořadí Orsák - Běhálek - Arazim. Vojtěch Štajf a Jan Šlehofer už trochu ztrácí.

RZ 1 Němčičky (12.63 km)

Na rozdíl od shakedownu byl nejrychlejším pilotem na úvodní rychlostní zkoušce obhájce loňského prvenství Václav Pech, který se svým Mitsubishi Lancer Evo IX R4 porazil všechny soupeře s vozy S2000. Druhý o vteřinu pomalejší Roman Kresta, další dvě vteřiny ztratil bronzový Pavel Valoušek, který najel další vteřinu a půl na Jana Kopeckého. Poté následuje osmivteřinová mezera před zbytkem pole, kterému zatím kraluje Dan Běhálek před Václavem Arazimem a Jaroslavem Orsákem.

Úvodní rychlostní zkouška se stala konečnou pro Milana Sameše, který havaroval a Ondřeje Blaťáka, kterého zastavily problémy s brzdami.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist