www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 11 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče (MMČR)

Černý s Kohoutem tentokrát cíl nespatřili

14. června 2011 • 08:45

Agrotec Mogul Rally Hustopeče zařazená do Mezinárodního mistrovství České republiky v rally je známá svým jedinečným charakterem rychlostních zkoušek vedoucích vinicemi v okolí města Hustopeče. Byla to další soutěž, kde Škodu Fabia R2 prezentovala nadějná posádka ve složení Jan Černý a Pavel Kohout.

Rychlostní zkoušky, kde se často střídá rytmus, a úzké klikaté úseky jsou rychle vystřídány rovinatými a širokými silnicemi, byly před startem rally hodně ztížené naplaveninami z polí. Pořadatelé si ale dali práci a trať do startu soutěže uvedli do stavu, kdy se dalo bez obtíží závodit.

Honza Černý s Pavlem Kohoutem krátce před startem využili testovací rychlostní zkoušku shakedown k posledním úpravám nastavení před samotnou soutěží a vydali se vstříc prvním ostrým kilometrům jihomoravské soutěže.

Jan Černý - Pavel Kohout, Škoda Fabia R2 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče 2011

„V Hustopečích se hodně často mění charakter trati rychlostní zkoušky. V technických úsecích jsme se s Fabií R2 cítili velmi dobře, ale citelně jsme ztráceli v rychlých pasážích proti kopci, kde jde víc o výkon motoru. Tam měla navrch auta kategorie S1600. Jako jezdci mi tato soutěž příliš nevyhovuje, ale ne všechny soutěže mi musí sednout. Mám radši techničtější tratě a v Hustopečích se mi třeba líbily poslední dvě rychlostní zkoušky. Taková kdyby byla celá soutěž, to by bylo moc pěkné. Naopak mi vyhovovalo vložení šotolinových úseků do rychlostních zkoušek,“ říkal k soutěži jako takové Jan Černý.

V průběhu rally byl Jan Černý s Pavlem Kohoutem vedoucí posádkou ve třídě 6, kam patří vozy s objemem motoru do 1600 ccm a pohonem předních kol a pohybovali se kolem šestnáctého místa absolutní klasifikace. Posádka Černý - Kohout sváděla líté souboje s další Škodou Fabia R2 s níž závodila dvojice Dušan Kouřil – Karel Žáček. Nakonec ale obě Škody Fabia R2 Impromat Motorsportu cíl soutěže nespatřily a skončily s identickou závadou na posledním rychlostním testu.

„U našeho auta došlo k prasknutí poloosy. Nedalo se dál pokračovat a my jsme museli na poslední RZ dobře rozjetou soutěž vzdát. Jednalo se pravděpodobně o závadu dílu od externího dodavatele, protože poloosa vydržela asi jen třetinu toho, co v testovacím autě,“ vysvětluje příčinu odstoupení při Rally Hustopeče Jan Černý.

Další soutěží, kde se Jan Černý s Pavlem Kohoutem představí bude již na konci tohoto týdne Rally Krkonoše, kde se představí s Renaultem Clio R3. V Krkonoších se v minulém roce Honzovi Černému a Pavlu Kohoutovi velmi dařilo a skončili zde s Mitsubishi na skvělém pátém místě absolutně.

„Krkonoše se mi moc líbí a zdejší technická trať je to, co mám rád. K tomu jsou zde vstřícní a milí pořadatelé a jedná se tak o jeden z nejpohotovějších závodů. Těším se také na svezení s Renaultem Clio R3. Budeme se snažit zajet co nejlepší výsledek jak mezi dvoukolkami, tak v absolutním pořadí,“ říká před startem Rally Krkonoše Jan Černý.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist