www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 13. května 2024, Svátek má Servác, zítra Bonifác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Rallye Český Krumlov

Odložilík ujel s půjčeným Cliem jen pár kilometrů

31. května 2006 • 09:20

Rekordně krátká byla pouť Romana Odložilíka po trati letošní Rallye Český Krumlov. Vypůjčené Clio se zastavilo ještě před příjezdem na druhou rychlostní zkoušku.

Vzhledem k tomu, že tradiční Odložilíkův vůz nebyl po kotrmelci v Púchově k závodu připraven, padlo rozhodnutí vypůjčit si podobný vůz ze zahraničí.

„Byl nám přislíben špičkový vůz specifikace 2005 z Itálie. Nejdříve jsme si prožili velké nervy, když clio dorazilo v šibeničním termínu přímo na přejímku, a poté tehdy, když jsme zjistili, že ani zdaleka neodpovídá našim představám o špičkovém voze. Specifikace vozu byla evidentně starší, navíc byl vůz motoricky jednoznačně horší než náš,“ popisoval první útrapy Odložilík.

Na startovní rampu tak dorazil v mírném roztrpčení, ještě větší se však dostavilo po projetí první rychlostní zkoušky. „Už v RZ1 jsme měli problémy s baterií a nešlo nám vyhřívání skla, takže se hrozně mlžilo. Po vložce se nám pak auto z ničeho nic zastavilo. Zřejmě šlo o poruchu dobíjení,“ odhadnul pilot.

Pachuť zklamání bude mít možnost Czech National TRT Team napravit na Belgické Ypres Rally, která je po Rajdu Polskim dalším podnikem evropského šampionátu.

-Vicky- ; Foto: F. Dušek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist