www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Rally Krkonoše (MČR-S)

Pavel Valoušek vyhrál Rally Krkonoše

18. června 2011 • 14:45

Právě před chvíli odstartoval další díl letošního českého rallysprintového šampionátu, Rally Krkonoše. Včerejší technickou přejímkou nakonec prošlo 113 soutěžních posádek + 7 vozů do jízdy pravidelnosti.

Výsledky Rally Krkonoše

Diskuze k soutěži

---

RZ 8 Kryblická (8.30 km)

Pavel Valoušek vyhrál svůj první rallysprint letošní sezóny. I na předchozích dvou patřil k nejrychlejším, až na Rally Krkonoše však vydržela jeho Škoda Fabia WRC až do cíle. Druhou příčku vybojoval po velice pěkném výkonu Martin Semerád, na bronz vystoupal německý host Matthias Kahle. V souboji o bramborovou příčku a zároveň bronz mezi českými posádkami udolal Miroslav Jakeš až na poslední rychlostní zkoušce Jana Dohnala. V rámci dvoukolek vyhrál Jan Černý, který neměl v okolí Trutnova konkurenci.

RZ 7 Bernartická (10.24 km)

Po předposlední zkoušce se zdá, že o prvních dvou místech je rozhodnuto. Pavel Valoušek suverénně vede, neméně suverénně je druhý Martin Semerád, který už voli opatrnější tempo. Naopak se začíná dramatizovat boj o třetí příčku. V rámci MČR-S o ni bojují Jan Dohnal a Miroslav Jakeš. Výtečný třetí čas na této zkoušce dává před posledním testem Dohnalovi náskok na Jakeše 2.9 vteřiny, přičemž ani ztráta na celkově třetího Kahleho není nijak propastná. Za šestého Béreše se už prodral Věroslav Cvrček, který svým druhým časem na RZ 7 potvrdil, že mu tento úsek sedí.

RZ 6 Zámecký vrch (8.48 km)

V Krkonoších se začínají dít věci. První místo Pavla Valouška zůstává neochvějné, stejně tak stříbro Martina Semeráda. Pak však nezůstal kámen na kameni. Josef Peták odstoupil hned v úvodu zkoušky kvůli poruše motoru, ještě hůře dopadl do té doby třetí Jaromír Tarabus. Krátce před cílem se svým Puntem S2000 havaroval. Zkouška kvůli této nehodě musela být dokonce přerušena. Kvůli technickým problémům na RZ 6 pak ukončil své účinkování i Lumír Firla. Zkouška naopak vyšla Miroslavu Jakešovi, který se druhým časem přiblížil na pouhé dvě desetiny za Jana Dohnala.

RZ 5 Starobucká (9.83 km)

Pavel Valoušek se osamostatňuje ve vedení. Na páté rychlostní zkoušce nadělil druhému Martinu Semerádovi více než šest vteřin a jeho náskok narostl již na 9.6 vteřiny. V boji o třetí místo Kahle stáhnul další 1.4 vřetiny na Tarabuse. Tato rychlostní zkouška se jede z kopce dolů a více než výkon auta rozhoduje jezdecké srdce. Proto se také objevují v popředí výsledků ne až tak obvyklá jména - Jan Dohnal třetí, Lumír Firla čtvrtý, Jan Černý pátý.

RZ 4 Kryblická (8.30 km)

Pavel Valoušek dokonává svůj útok a jde do čela. Na poslední zkoušce první sekce dává Martinu Semerádovi téměř pět vteřin a jde do čela o tři vteřiny. Třetí příčku i nadále drží Jaromír Tarabus, od čtvrtého Kahleho však dostal další 1.7 vteřiny. V souboji o páté místo byl opět rychlejší Dohnal, Josefu Petákovi nadělil 2.3 vteřiny. Šestou příčku drží s minimální ztrátou Miroslav Jakeš následovaný Jozefem Bérešem, Janem Jelínkem a Martinem Bujáčkem. Výtečný druhý čas zajel Věroslav Cvrček, na posun na lepší než 12. místo to zatím nestačilo.

Na této zkoušce se se soutěží rozloučil Jan Sýkora, kterého zklamala elektronika jeho čerstvě přestavovaného Lanceru Evo IX R4.

RZ 3 Bernartická (10.24 km)

Pavel Valoušek velí k útoku. Na třetí rychlostní zkoušce ukrojil polovinu z náskoku Martina Semeráda, rozdíl mezi nimi je momentálně jen 1.8 vteřiny. Naopak se nedaří Jaromíru Tarabusovi, který zajíždí až osmý čas, přesto si bronzovou příčku drží celkem bez problémů. Pomalými krůčky se k němu však začíná přibližovat Matthias Kahle, který opět zajel třetí čas absolutně. V interním týmovém souboji o páté místo byl rychlejší Jan Dohnal, Josefu Petákovi nadělil další čtyři desetiny. Dopředějc se lepšími časy posouvají i Jozef Béreš a v této zkoušce pátý Jan Jelínek. Naopak pokračuje smůla Karla Trněného, který projel celou zkoušku na blinkry.

RZ 2 Zámecký vrch (8.48 km)

Na stupních vítězů žádná změna. Vítězství o další dvě vteřiny si opět připisuje Martin Semerád před Pavlem Valouškem a Jaromírem Tarabusem. Toto trio se po úvodní dvojici zkoušek drží v čele, ostatní již ztrácejí. Čtvrtým časem se na celkovou bramborovou příčku dokázal dostat Matthias Kahle, pátý čas katapultoval Miroslava Jakeše na sedmé místo. V boji o nejrychlejšího Peugeota byl tentokráte o tři vteřiny rychlejší Josef Peták, na pátého Dohnala celkově ztrácí jedinou vteřinu. Pěkným časem se přezentovali i Jan Jelínek, který se tak probojoval do první desítky a Věroslav Cvrček. Dle očekávání na techničtější trati ztratil Jan Černý, který i tak suverénně vyhrál dvoukolky. Přesto to znamená v absolutní klasifikaci pokles ze čtvrtého místa na osmé.

Výborně rozjetou soutěž končí krátce po startu RZ 2 kvůli Richard Kirnig kvůli technickým problémům.

RZ 1 Starobucká (9.83 km)

Úvodní rychlostní zkoušku Rally Krkonoše vyhrává překvapivě Martin Semerád. Aktuální lídr PWRC i na pneumatikách DMack porazil veškerou konkurenci a ujal se vedení. Dvě vteřiny na něj ztratil Pavel Valoušek se Škodou Fabia WRC následován o dalších osm desetin pomalejším Jaromírem Tarabusem. Čtvrtý je další 'světový' zástupce Jan Černý, který tentokráte usedl do Renaultu Clio R3. Páté místo drží Jan Dohnal před Matthiasem Kahlem, Josefem Petákem a opět velmi rychlým Richardem Kirnigem. První desítku pak uzavírají Miroslav Jakeš a Jozef Béreš.

Hned v úvodu odstoupil jeden z favoritů Roman odložilík, kterého opět zradila jeho Xsara WRC, tentokráte byla na vině převodovka. Kvůli technickým problémům odstoupil hned v úvodu zkoušky Petr Trnovec, na tradičním místě ve Starých Bukách havaroval Petr Kačírek.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist