www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Acropolis Rally of Greece (SWRC)

Akropolis rally – II. etapa: Martin Prokop si polepšil o dvě místa

18. června 2011 • 23:00

Chod Fordu Fiesta Super 2000 byl v průběhu druhého dne řecké Akropolis rally bezproblémový, dvojice Czech Ford National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek se však posouvala vzhůru výsledkovou listinou jen díky problémům soupeřů.

Česká dvojice zajela během dne pět druhých časů. Tuto sérii narušila jen jízda v prachu za Brynildsenem v RZ8 (jel bez posilovače řízení, 4. čas) a závěrečná noční RZ13 (3. čas za Al-Attiyahem a Hänninenem).

Jinak byla česká dvojice Hänninenovi a Al-Attiyahovi vyrovnaným soupeřem, bohužel karty už byly předem rozdány. S výraznou ztrátou po první etapě česká posádka nemohla dělat zázraky. Kupředu se posunula po výpadku Estonce Tänaka a posléze Nora Brynildsena. Po druhé etapě jí patří pátá příčka, absolutně figuruje na 15. příčce.

„Technika dnes fungovala bezchybně, také rychlost byla v pohodě. Ale v podstatě není moc s kým závodit. Je to trochu čekání na chyby soupeřů, čímž bychom si polepšili o nějaký bodík do hodnocení SWRC. Dnes byly podmínky hodně drsné, převládaly rozbité pasáže, náročné na auto. Určitě to byl nejtěžší den na Akropolis, opravdová řecká klasika, jak tomu bývalo v minulosti. Dopoledne jsme zvládli bez nějakých zaváhání, bohužel za Brynildsenem jsme ztratili asi dvacet sekund, což by při naší ztrátě na Gassnera stejně nic moc neřešilo. V poledním servisu jsme trochu zapracovali na nastavení, s časy v druhých průjezdech jsem byl spokojen. V noci bylo na řadě míst hodně prachu, což není se světelnou rampou nic příjemného, ale jsme v cíli. Zítra nás ještě čeká více než šedesát ostrých kilometrů,“ komentoval průběh závodu Martin Prokop.

SWRC - po II. etapě

1. Hänninen (FIN) 3:29:22.6

2. Sousa (P) + 4:00.3

3. Turán (H) + 4:59.5

4. Gassner (D) + 6:21.9

5. Prokop (CZ) + 9:24.3

6. Al-Attiyah (QA) + 10:58.9

7. Brynildsen (N) + 21:06.7

8. Kruuda (EE) + 41:10.5

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist