www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Acropolis Rally of Greece (SWRC)

Fotogalerie z Rally Acropolis od Arnø Guygranda

foto

22. června 2011 • 10:45

Letošní ročník Rally Acropolis je úspěšně za námi. Do slunného Řecka se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Arnø Guygrand, kterému se opět podařilo zachytit řadu velice zajímavých snímků. Pěknou podívanou.

žádný příspěvek celý článek »

Řecký deník: Díl 4. - Závěrečný den

foto

22. června 2011 • 09:35

Letošní ročník Acropolis Rally of Greece je již definitivně minulostí. Domů se také vrátili naši kolegové, kteří byli přítomni přímo na místě a tak vám tedy dnes konečně přinášíme poslední díl z řeckého zápisníku Radka Holíka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 3. etapy Rally Acropolis od Miroslava Knedly

foto

21. června 2011 • 10:00

Letošní ročník Rally Acropolis je úspěšně za námi. Svou účast na řeckém podniku ukončil i náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla a vy tak dnes máte možnost prohlédnout si jeho snímky ze závěrečné třetí etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Další double pro Citroën DS3 WRC

foto

20. června 2011 • 17:15

Pátého triumfu v kariéře dosáhli na Rally Řecko 2011 Sébastien Ogier a Julien Ingrassia po napínavém souboji s týmovými kolegy Sébastienem Loebem a Danielem Elenou. Tento výsledek je už 22. double, kterého Citroën v seriálu mistrovství světa WRC dosáhl a posunul tak rekordní hranici. Díky jejich 100. umístění na stupních vítězů zvýšili Loeb s Elenou vedení v mistrovství světa pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen s vozem Ford se na slavné Rallye Akropolis prosadil na stupně vítězů

foto

20. června 2011 • 17:00

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen z týmu Ford Abu Dhabi mohli v cíli náročné Rallye Akropolis opět slavit. Stanuli totiž na stupních vítězů. O pořadí přitom rozhodla až závěrečná, živě vysílaná rychlostní zkouška, v níž mladí Finové na voze Ford Fiesta RS WRC svedli dramatický souboj o druhé místo. Nakonec byli třetí s odstupem pouhých tří sekund na druhého Sébastiena Loeba.

žádný příspěvek celý článek »

Řecký deník: Díl 3. - Druhý den

foto

20. června 2011 • 03:00

Druhý den vlastně úplně plynule navázal na ten první. Po návratu z Delf jsme se ještě stavili na tiskové středisko v Loutraki, aby mohl Mira poslat fotky, to už bylo hodně po desáté. Holt to má snazší než já, jen zmáčkne spoušť a práce je téměř hotová.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Tománkem skončili na Akropolis pátí

foto

19. června 2011 • 23:30

Posádka Czech Ford National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek zdárně dokončila nejnáročnější letošní podnik světového šampionátu – řeckou Akropolis rally. Po problémech v první etapě se musela spokojit s pátým místem. Absolutně jihlavská dvojice obsadila 15. místo.

žádný příspěvek celý článek »

Hänninen a Red Bull Škoda vítězně na Rally Acropolis

foto

19. června 2011 • 15:05

Lepší místo pro první vítězství v seriálu Mistrovství světa kategorie SWRC by se hledalo těžko. Tým Red Bull ŠKODA zvítězil na legendární Acropolis Rally, jedné z nejtěžších soutěží v kalendáři rally. Juho Hänninen zvítězil ve čtvrtém podniku po mistrovském výkonu, při kterém se spoléhal na svou rychlost, trpělivost a chladnou hlavu.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Acropolis vyhrál Sébastien Ogier

foto

19. června 2011 • 14:30

Vítězství v celkové klasifikaci letošní Rally Acropolis připisuje Sébastien Ogier, který plně využil dnešní startovní pozice. Stříbro bere Sébastien Loeb, který jako dnešní 'čistič' neměl šanci své vedení udržet. Třetí skončil tři vteřiny za francouzským multišampionem tovární jezdec Fordu Mikko Hirvonen.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie ze 2. etapy Rally Acropolis od Miroslava Knedly

foto

19. června 2011 • 01:00

Řecké martýrium pokračuje, mnoho posádek bez superrally už na Rally Acropolis nezbylo. Právě díky tomuto pravidlu však vstávají z mrtvých včera odstoupené posádky, takže náš redakční fotograf Miroslav Knedla měl k dispozici dostatek objektů ke snímání.

žádný příspěvek celý článek »

Akropolis rally – II. etapa: Martin Prokop si polepšil o dvě místa

foto

18. června 2011 • 23:00

Chod Fordu Fiesta Super 2000 byl v průběhu druhého dne řecké Akropolis rally bezproblémový, dvojice Czech Ford National Teamu Martin Prokop – Jan Tománek se však posouvala vzhůru výsledkovou listinou jen díky problémům soupeřů.

žádný příspěvek celý článek »

Řecký deník: Díl 2. - Odlet a první den

foto

18. června 2011 • 21:10

Dnes večer se koná v Aténách pod Akropolí oficiální ceremoniální start. I já se dnes vydávám do Atén. Start sice nestihnu, ale takové jsou plány, takže to nevadí, Mira to tam odfotí, hlavně když budu připraven někde na 1. RZ. S napětím usedám do auta a vyrážím na Prahu. Dopravní zpravodajství zni docela optimisticky

žádný příspěvek celý článek »

Protrápený úvodní den dvojice Martin Prokop – Jan Tománek

foto

17. června 2011 • 23:30

Jezdec Czech Ford National Teamu Martin Prokop si řeckou Akropolis chtěl užít, bojovat o maximální bodový zisk. Ale průběh prvního dne se stal pro jihlavského jezdce černou můrou. Na vině byl technický problém vozu Ford Fiesta Super 2000, který českou posádku zpomalil na všech šesti rychlostních zkouškách první etapy. V jejím cíli Prokop s Tománkem figurují na sedmém místě hodnocení SWRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Rally Acropolis od Miroslava Knedly

foto

17. června 2011 • 21:30

Dnešní úvodní etapa Rally Acropolis měla na programu jen šest rychlostních zkoušek, přesto byla pro posádky řádným sítem. Během celého dne se podél tratě pohyboval redakční fotograf Miroslav Knedla, kterému se kromě soutěžních vozů podařilo zachytit i několik skvostů řecké mytologie.

žádný příspěvek celý článek »

Po prvním dni Řecké Rally Hänninen druhý, Gassner pátý

foto

17. června 2011 • 20:55

Rally Acropolis již první den ukázala proč je považována za ikonu rallyových soutěží. Extrémně rozbité tratě se spoustou kamení a všudypřítomného prachu, vysoké teploty a dlouhé rychlostní zkoušky prověřují jak posádky, tak vozy na maximum.

žádný příspěvek celý článek »

toplist