www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Geko Ypres Rally (IRC)

Na Ypres Rally favority především domácí jezdci

23. června 2011 • 15:45

Napínavou bitvu slibuje další soutěž letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Na rychlých belgických asfaltech se v okolí Yper utká řada kvalitních jezdců, z nichž hned několik si může oprávněně brousit zuby na nejvyšší příčky.

Mezi favority soutěže bude určitě patři 23tiletý Thierry Neuville, zvláště po skvělém výsledku z Korsiky. V minulém roce skončil v Yprách třetí a na Korsice dokázal zvítězit. „Osobně kloubouk dolů před Freddym Loixem, který je skutečným sportovce,“ vysmekl poklonu belgický mladík svému rivalovi a dalšímu aspirantovi na absolutní vítězství.

Thierry Neuville

„Pokud šlo o rady, nikdy si nenechával nic pro sebe. Musím mu za to opravdu upřímně poděkovat, ale nebude nic lepšího, než kdybych ho dokázal porazit v rovnocenném souboji. Vzhledem k tomu co je před námi, nemůžu spát na vavřínech, ale musím se také držet reality,“ dodal Neuville.

„Pro mě je ctí, že můžu spolupracovat s tak silným týmem, jako je týmem Škoda Motorsport,“ pochvaloval si před startem samotný Freddy Loix. „Do Yper jsem rozhodně neodjel s cílem být druhý, ale musím být realistou, protože startovní listina je nabitá konkurencí jako nikdy předtím, je plná zvučných jmen. Budeme muset jet hodně chytře a naprosto precizně,“ dodává několikanásobný vítěz Ypres Rally.

Český pilot Jan Kopecký má letos v IRC jednoznačný cíl - zisk mistrovského titulu. Aktuálně mu ale v průběžném hodnocení IRC náleží druhá příčka za týmovým kolegou Juhem Hänninenem. V Yprách by chtěl tedy tuto svou bilanci určitě vylepšit i na úkor dvou výše zmiňovaných domácích pilotů.

„Uděláme maximum pro to, abychom vylepšili naše dvě druhá místa. Máme pro to veškeré potřebné zázemí a skvělé auto. Pokud se k tomu přidá štěstí, vítězství v Yprách nemusí být nereálným cílem,“ říká Jan Kopecký.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist